Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Crematorium Tilburg sponsor musical ROC’s

woensdag 7 november 2012

Crematorium Tilburg maakt theater voorstelling “Rouw op je dak” mogelijk voor leerlingen van ROC Tilburg en het Reeshof College. Op 12 en 13 november zijn er voorstellingen voor jongeren over rouw en verlies, gespeeld door Theater Traxx. De voorstelling heet “Rouw op je dak”. De voorstellingen worden gehouden voor studenten van het ROC Tilburg en het Reeshof College in Tilburg.

Het uitvoeren van de voorstelling “Rouw op je dak” wordt mogelijk gemaakt door de Stichting Beheer Crematorium voor Tilburg en omstreken. Zij stelt de financiële middelen beschikbaar om de voorstellingen uit te voeren op scholen in Tilburg en omliggende dorpen. Het ROC Tilburg en het Reeshof College (leerjaar 3) willen met deze voorstelling de leerlingen kennis laten maken met hoe je kunt omgaan met gevoelens van rouw. De organisatie ligt in handen van Crematorium Tilburg, GGZ Breburg, IMW Tilburg en Stichting Achter de Regenboog in samenwerking met beide scholen.

Het doel is om jongeren te bereiken die zich in het verhaal herkennen en zodoende ervaren dat er aandacht is voor rouw en dat het bespreekbaar gemaakt wordt. Daarnaast is het de bedoeling dat jongeren die dit (nog) niet hebben mee gemaakt zich in kunnen leven in klasgenoten die wel met verlies te maken hebben gehad. De voorstelling daagt jongeren en docenten uit om hierover met elkaar in gesprek te gaan. Docenten biedt het ook een kans om jongeren te signaleren die een verlies-ervaring hebben en daarin vast (dreigen te) lopen; zij kunnen tijdig hulp krijgen om te voorkomen dat ze verder in de problemen komen.

De voorstelling gaat niet alleen over rouw door de dood. Het gaat ook over verlies door een verbroken verkering. Gevoelens van rouw zijn ook herkenbaar bij slachtoffers van pesten, een scheiding of bij identiteitsverlies.

De voorstelling wordt gespeeld voor kleine groepen (60 studenten) en na afloop wordt er onder begeleiding van Theater Traxx nagepraat. Verdere nazorg is in handen van het zorgteam op school i.s.m. SMW en GGZ.

www.crematoriumtilburg.nl
www.achterderegenboog.nl
www.ggzbreburg.nl
www.imwtilburg.nl
www.theatertraxx.nl

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder