nieuws

Facultatieve
Sponsors

Crematorium in kerk van parochie in Varsselder (Gld.)

3 mei 2013

Opmerkelijk nieuws uit de Achterhoek. Ondernemer Erik Jansen wil een crematorium realiseren in het kerkgebouw van de Verrijzenisparochie in Varsselder. De ondernemer heeft zijn plannen gepresenteerd in het dorp. Volgens Jansen zijn het bisdom en het parochiebestuur enthousiast over zijn plannen, dat meldt de Gelderlander.

Jansen benadrukt dat er geen overlast zal zijn voor omwonenden. In de Gelderlander laat hij weten dat je buiten de kerk niets zal zien en horen van een crematie. Daarnaast kan je het ook niet ruiken.

De kerk die nu nog in gebruik is moet worden afgestoten omdat het aantal kerkgangers afneemt. Het parochiebestuur waar Vasselder onder valt moet in de komende jaren afscheid nemen van acht van haar elf kerkgebouwen.

Gezien het verleden dat de kerken hebben ten opzichte van het cremeren zou het bijzonder zijn als er met instemming van het parochiebestuur een crematorium wordt gebouwd in een kerk. Als de plannen uiteindelijk doorgezet kunnen worden verwacht Jansen dat er uiteindelijk ongeveer 500 crematies per jaar plaats zullen vinden in de kerk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >