nieuws

Facultatieve
Sponsors

Crematorium Heerlen cremeert verkeerde persoon. Medewerker op staande voet ontslagen.

12 april 2021

Januari van dit jaar is het Yarden crematorium Heerlen een verkeerde persoon gecremeerd. De ovenist is vervolgens op staande voet ontslagen maar deze ontkent dat het zijn fout was en vecht nu zijn ontslag aan.

Dat berichten De Limburger en het AD vandaag. De fout kwam aan het licht nadat een medewerker het lichaam van een persoon in de koeling zag liggen die al lang gecremeerd had moeten zijn. Na vergelijking van de foto’s op het bidprentje en in de PowerPointpresentatie bleek toen dat de verkeerde persoon is gecremeerd.

Zowel de familie als de medewerkers reageerden geschokt op de verwisseling en Yarden heeft de familie het premiegeld terug betaald. “Onze ergste nachtmerrie kwam uit", reageert de advocaat van Yarden. ,,Hoe erg is het voor de familie om te weten dat je dierbare al gecremeerd is? Hen is de kans ontnomen afscheid te nemen. Dit draag je de rest van je leven mee.”

Volgens adjunct-directeur van Yarden Hans Leicher zijn de protocollen, die normaal gesproken gehanteerd worden, niet goed nageleefd. De ontslagen medewerker ontkent de fout: "Ik heb de crematie uitgevoerd op verzoek van een collega. Volgens haar lagen de papieren in de kast en zou de overledene onder in de koeling liggen.” Yarden zegt dat een ovenist zelf verantwoordelijk is voor de controles. Het crematorium beschuldigt hem ervan geen verantwoordelijkheid te nemen voor zijn fouten.

Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Heerlen op www.uitvaart-heerlen.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >