nieuws

Facultatieve
Sponsors

Crematorium Groningen krijgt tuin als kunst

11 januari 2021


Foto: Jeroen Doorenweerd

Het nieuwe crematorium dat momenteel wordt gebouwd aan het Hoendiep in Groningen krijgt een landschapskunst tuin. Het is de eerste keer dat dit wordt gerealiseerd bij een crematorium. Het is een afscheidscadeau van het Groningse Algemeen Belang dat is opgegaan in DELA.

De bijzondere landschapskunsttuin is te danken aan Evert de Niet. De voormalig directeur van Algemeen Belang vertelt in het Dagblad van het Noorden dat hij een statement wilde dat niet alleen herinnert aan Algemeen Belang maar dat tegelijk ook een nieuwe manier moet zijn om het afscheid vorm te geven. Het kunstwerk heet Het Pad en is ontworpen door Jeroen Doorenweerd en Erick de Lyon. Het is een verhoogd pad van beton dat tussen een bomenrij.

Het nieuwe crematorium is het derde crematorium in de stad Groningen. Het oudste crematorium is Crematorium Groningen (Yarden) dat als sinds 1960 in gebruik is. Enkele jaren geleden opende crematorium Ommeland en stad haar deuren en deze zomer komt daar het nieuwe crematorium aan het Hoendiep bij.


Foto: Jeroen Doorenweerd

Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Groningen op www.groningenuitvaart.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >