Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Crematorium en natuurgraven op algemene begraafplaats Zeist

donderdag 26 november 2015

Een werkgroep, bestaande uit lokale politici, ambtenaren, uitvaartondernemers en gewone belangstellenden heeft een aantal mogelijkheden voor de algemene begraafplaats op papier gezet. Onder de kansen voor de toekomst valt de komst van een crematorium en het realiseren van een deel met natuurgraven op de begraafplaats aan de Woudenbergseweg. De geformuleerde kansen worden in 2016 onderzocht op haalbaarheid en wenselijkheid, dat meldt De Nieuwsbode Zeist.

De begraafplaats kwam in de tweede week van november landelijk in het nieuws toen de gemeente de verwachting uitsprak dat het drie ton per jaar kan verdienen als er natuurgraven komen. Deze week werd een openbare bijeenkomst gehouden waar iedereen die mee wil praten over toekomst van de begraafplaats welkom was. Tijdens deze bijeenkomst zijn verschillende mogelijkheden op papier gezet.

Crematorium kansrijk
Een crematorium op de begraafplaats zou relatief eenvoudig gerealiseerd kunnen worden. Dat komt omdat bijna alle voorzieningen (aula, ontvangstruimtes etc.) al aanwezig zijn. Er moet alleen nog een ruimte van c.a. 10 vierkante meter komen voor de oven. De huidige vijver zou eventueel plaats kunnen maken voor de ovenruimte. De gemeente weet dat er verschillende opties zijn om een crematorium te realiseren. Zo kan men er voor kiezen om de oven te kopen of om de installatie te leasen.

De gemeenteraad zal in januari stemmen over de voorstellen die echt onderzocht gaan worden. In het najaar van 2016 moet er dan een concreet voorstel liggen waar de raad uiteindelijk over zal stemmen.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder