nieuws

Facultatieve
Sponsors

Crematorium Daelwijck: onderscheidend en veelzijdig

31 januari 2014

‘Feeling Environment’

Bij Crematorium Daelwijck UTRECHT vinden we het belangrijk dat nabestaanden op een betekenisvolle manier afscheid kunnen nemen van hun overleden dierbaren. Op een manier die bij hen past en in een omgeving waar zij zich prettig voelen. Voor de één is dat een formele plechtigheid, terwijl de ander juist kiest voor een ongedwongen, intieme sfeer. Bij Crematorium Daelwijck UTRECHT is allebei mogelijk.

‘Feeling Environment’

De afgelopen jaren heeft Crematorium Daelwijck UTRECHT een aantal verbouwingen ondergaan. Het gehele crematorium is gerestyled, met als meest in het oog springende aanpassing de twee nieuwe restaurants en het Grand Café. Bij de restyling hebben we ons laten leiden door het zogenaamde ‘Feeling Environment’-concept. Deze gedachte gaat ervan uit dat de geuren, kleuren, sfeer, uitstraling, stoffen en verlichting in de diverse ruimten van grote invloed zijn op de manier waarop nabestaanden en bezoekers het afscheid ervaren.

Rondleiding

Om u een goed beeld te kunnen geven van alle nieuwe faciliteiten van ons crematorium, geeft Locatiemanager Harm Kamphuis hier een virtuele rondleiding door het gebouw.

Ontvangstruimten

Voorafgaand aan de plechtigheid ontvangen we de naaste familie van de overledene in een aparte kamer. Hier kan men in kleine kring een moment bij elkaar zijn voordat de plechtigheid begint. Er is koffie, thee en frisdrank. De overige bezoekers worden ontvangen in de ontvangstruimte voor belangstellenden, die grenst aan de aula. Sfeervolle achtergrondmuziek draagt bij aan een prettig verblijf.

Formele aula

Deze sfeervolle aula is zeer geschikt voor grote groepen bezoekers. De aula heeft maar liefst 260 zitplaatsen. Wanneer de naastgelegen ontvangstruimte erbij wordt getrokken kunnen we hier rond de 900 gasten ontvangen. De bezoekers in de ontvangstruimte kunnen de plechtigheid dan via schermen volgen. Deze aula heeft een formeel karakter: de banken staan opgesteld richting kist en katheder. Vanuit de aangrenzende binnentuin krijgt de aula veel natuurlijke lichtinval. De ruimte biedt diverse mogelijkheden om de plechtigheid een persoonlijke invulling te geven. Zo kunnen we de decorwand achter de kist iedere gewenste kleur geven, bijvoorbeeld de lievelingskleur van de overledene. Op deze wand kan de familie ook foto’s of films tonen. Ook op muziekgebied is er veel mogelijk: er staat een vleugel, we beschikken over een moderne audio visuele installatie en een grote muziekcollectie. Uiteraard kunnen mensen ook zelf muziek meebrengen. Bijzonder is het geluid in deze aula: omdat de wanden zijn voorzien van akoestische platen, krijgt het een heel warme klank.


Informele aula

Voor meer intieme en informele plechtigheden bieden wij de kleinere aula. Hier staan de banken in cirkels om de kist heen. De nabestaanden zitten tegenover elkaar, waardoor ze elkaars gezichten en verdriet kunnen zien, maar ook gemakkelijker een arm om elkaars schouder kunnen leggen. Door de ronde opstelling en de mogelijkheden die dat biedt, wordt de plechtigheid veel intiemer beleefd. Ook in deze aula is audiovisuele apparatuur en een piano aanwezig. De aula beschikt over 60 zitplaatsen en nog zo’n 30 staanplaatsen. Kinderen kunnen op de zachte kussens zitten die ze bijvoorbeeld in een kring kunnen leggen.


Familiekamer (na de plechtigheid)

Vaak wordt van de familie verwacht dat zij direct na de plechtigheid door de bezoekers kunnen worden gecondoleerd. In Daelwijck doen wij dat anders: wij gunnen de familie een moment de tijd om tot rust te komen. Hiervoor hebben wij een aparte ruimte ingericht. Hier kunnen de nabestaanden na de plechtigheid even samen zijn, om na te praten en te ontladen. Er is koffie, thee en frisdrank en de familie heeft een eigen toiletruimte tot haar beschikking. Een extra service die vooralsnog alleen in deze regio door ons wordt aangeboden.

Restaurants de Fonteinzaal en de Vijverzaal

Na de bijeenkomst in de aula worden de bezoekers welkom geheten in een van onze twee nieuwe restaurants, de Fonteinzaal of de Vijverzaal. Hier serveren wij een breed assortiment horecaproducten. Van eenvoudige koffie met cake tot uitgebreide koffie-, lunch- en borrelarrangementen. De professionele keuken beschikt over de modernste voorzieningen om grote groepen bezoekers te bedienen. Beide restaurants zijn sfeervol ingericht, met veel warme kleuren, comfortabele stoelen en mooie verlichting. De restaurants beschikken elk over circa 100 zitplaatsen; bij grotere groepen kunnen de zalen worden samengevoegd, waardoor er 200 stoelen beschikbaar zijn. Aan de zuidzijde van beide zalen bevindt zich een overdekt en verwarmd terras met uitzicht op de vijver en het omliggende herdenkingspark. Het terras heeft in totaal 100 zitplaatsen en biedt gelegenheid om te roken.


Handenwasgelegenheid (voor Hindoestaanse uitvaarten)

Speciaal voor Hindoestaanse uitvaarten hebben we een gelegenheid gecreëerd waar bezoekers na de plechtigheid hun handen kunnen wassen. Tegen een achtergrond van glimmende steentjes in oosters motief hebben we vier fonteintjes geplaatst. Deze wasgelegenheid wordt alleen bij Hindoestaanse uitvaarten opengesteld.


Familiekamer bij ovenruimte

Steeds vaker krijgen wij van nabestaanden het verzoek om bij de invoer in de ovenruimte aanwezig te zijn. Een verzoek dat wij graag honoreren, zij het altijd onder voorbehoud. In afwachting van het moment dat de overledene in de oven wordt ingevoerd, ontvangen wij de nabestaanden in een aparte familiekamer naast de ovenruimte. Er mogen tijdens de invoer, om veiligheidsredenen, maximaal tien personen in de ovenruimte aanwezig zijn. De overige familieleden (in totaal maximaal 20 mensen) kunnen de invoer in de naastgelegen familiekamer via schermen volgen.

Grand Café

Het onlangs geopende Grand Café is een sfeervolle ruimte die voor meerdere doeleinden inzetbaar is. Bijvoorbeeld bij informele afscheidsplechtigheden, waarbij de kist in het midden van de ruimte staat. De banken (in totaal 62 zitplaatsen) staan zo opgesteld dat mensen verspreid in de ruimte in groepjes samen kunnen zitten. De ruime bar van het café kan desgewenst tijdens de plechtigheid door een wanddoek aan het oog onttrokken worden. Als het doek na de plechtigheid wordt opgetrokken, krijgt de ruimte weer een caféachtig karakter. In die hoedanigheid kan de naaste familie het Grand Café ook gebruiken voor een nazit wanneer de meeste bezoekers vertrokken zijn. Zo kan in kleine kring nog even worden nagepraat met verre, uit het oog verloren familieleden.
Tenslotte zijn er plannen om het Grand Café op gezette tijden open te stellen voor nabestaanden die een bezoek brengen aan ons herdenkingspark. Uiteraard houden wij u van deze nieuwe ontwikkelingen op de hoogte.


Herdenkingspark

Rond de karakteristieke vijver ligt het Herdenkingspark. Hier bieden wij nabestaanden diverse mogelijkheden om hun overleden dierbaren te herdenken. Er zijn urnentuinen, urnenmuren, strooivelden, een kinderhofje en een buitencolumbarium. Dit jaar nog wordt er ook een houten paviljoen gebouwd, bedoeld voor buitenplechtigheden.


Crematorium Daelwijck : onderscheidend in veelzijdigheid

Nu de verbouwing is voltooid biedt crematorium Daelwijck een grote diversiteit aan mogelijkheden om de plechtigheid vorm te geven. Bovendien bieden wij enkele unieke faciliteiten, waarmee Daelwijck zich onderscheidt van andere crematoria in de regio: zo zijn wij de enige locatie met een aparte familiekamer ná de plechtigheid, hebben we de grootste aula in de regio en bieden wij de bijzondere service van het Grand Café. Die kenmerken, plus onze centrale landelijke ligging, maken van Daelwijck een aantrekkelijke locatie, die alle ruimte en gelegenheid biedt voor een persoonlijk en passend afscheid.
Voor meer informatie: Harm Kamphuis 088-9272180

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >