Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Crematorium Alphen aan den Rijn krijgt een nieuwe crematieoven.

woensdag 19 mei 2021

Na de opening van het Crematorium op de Oosterbegraafplaats in 2004 zijn we toe aan een nieuwe crematieoven. De oven was verouderd en moest vervangen worden. De nieuwe oven van 19.000 kg is een stuk zwaarder waardoor de kelderruimte extra verstevigd moest worden. Ook zijn er muren uitgebroken om een deel van de garage te betrekken bij de nieuwe ovenruimte.

Na twee weken slopen, de oude oven demonteren en de kelder stempelen was het eindelijk zo ver en kwamen er 4 trailers met het materieel uit Engeland. Dit was passen en meten om de nieuwe oven op zijn plaats te krijgen, door de hoogte en het gewicht. Om dit voor elkaar te krijgen moest er nog een bovendeel van de oven worden gedemonteerd maar het is gelukt, dankzij de vakmensen van Facultatieve Technologies.

Zwaardere en verbrede kisten, handmatig in een hete oven invoeren was voor ons soms best wel eens een uitdaging met de oude oven. We zijn dus vooral erg blij met de automatische invoertafel. De oude oven kon 4 crematies per dag aan en het proces duurde 2,5 tot 3 uur. Met de nieuwe oven zal dit aanzienlijk sneller verlopen, waardoor wij meer crematies per dag kunnen uitvoeren.

Ons kleine Crematorium wordt bestierd door een team van professionele dames, die ook alle ovenisten taken uitvoeren, we kunnen dan ook niet wachten tot het 1 juli met de nieuwe oven te gaan werken!

Tot die tijd zijn uitvaartdiensten mogelijk vanaf 16:00 uur en de crematie vindt de volgende dag plaats op een ander Crematorium van PC Uitvaart.

Verwijderen oude oven

Uitladen nieuwe oven

Plaatsen deel installatie op het dak

Binnenrijden van de nieuwe oven door de garage

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder