nieuws

Facultatieve
Sponsors

Concerto in Memoriam op 5 juni in gedenkpark Westerveld

Jan Terlouw spreekt Woord van Troost

25 mei 2011


Op zondag 5 juni om 14.00 uur wordt in het monumentale gedenkpark van Begraafplaats & Crematorium Westerveld (Duin en Kruidbergerweg in Driehuis) het jaarlijkse Concerto in Memoriam gehouden. Het muzikale programma wordt verzorgd door het ballet- en symfonieorkest Holland Symfonia met als vioolsoliste de internationaal bekende Isabelle van Keulen. Jan Terlouw spreekt een Woord van Troost. Het concert is vrij toegankelijk; Westerveld wil hiermee iedereen de mogelijkheid bieden hun dierbaren te gedenken.

Holland Symfonia
De muziek wordt dit jaar verzorgd door Holland Symfonia. Dit gerenommeerde orkest onder leiding van dirigent Otto Tausk is de vaste partner van Het Nationale Ballet en het Nederlands Dans Theater. Tijdens het Concerto in Memoriam wordt onder meer een vioolconcert van Mendelssohn uitgevoerd met als soliste Isabelle van Keulen. Ook is het ‘Sinfonia da Requiem’ van Benjamin Britten te beluisteren. Het orkest geniet onder meer bekendheid van de Amsterdamse Uitmarkt waar het traditiegetrouw op zaterdagavond een live uitgezonden concert verzorgt. Omdat het Holland Symfonia zo imposant is, wordt het podium van het Concerto in Memoriam speciaal aangepast.

Jan Terlouw
Het Woord van Troost wordt gesproken door Jan Terlouw. Jan Terlouw was als fractievoorzitter van D66 en minister van Economische Zaken een bevlogen politicus. Ook is hij schrijver van (kinder)boeken, waaronder ‘klassiekers’ als Koning van Katoren, Oorlogswinter en Briefgeheim.
In 1994 organiseerde Westerveld het eerste herdenkingsconcert en bleek daarmee aan een belangrijke behoefte te voldoen. “En dat doet het nog steeds” vertelt Carla Bosua-Westerman, directeur van Westerveld. “Elk jaar komen er duizenden mensen naar het Concerto in Memoriam. "Veel mensen ervaren het als heel bijzonder om tijdens het concert in het monumentale decor van ons terrein hun dierbaren te gedenken. Voor ons is dat een aanmoediging om deze bijzondere traditie voort te zetten.”

Eerste crematorium van Nederland
Begraafplaats & Crematorium Westerveld - met het eerste crematorium van ons land (gebouwd in 1913 en inmiddels Rijksmonument) - maakt deel uit van ’de Facultatieve Groep’. De kernactiviteiten van deze Groep (sinds 1874) zijn dienstverlening en techniek. Met werkmaatschappijen over de gehele wereld is 'de Facultatieve Groep' actief op een groot aantal terreinen; van automatisering tot internationaal rouwtransport, van verzekeringen tot thanatopraxie en van communicatie tot het leveren van benodigdheden voor de uitvaartbranche, ziekenhuizen en overheidsinstanties. Op het gebied van verbrandings- en milieutechniek is 'de Facultatieve Groep' wereldmarktleider. Sinds 1913 exploiteert de Groep diverse crematoria en begraafplaatsen. Het motto van de Groep is ‘Eenheid in verscheidenheid’; bij alles wordt uitgegaan van één kwaliteit: de hoogste.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE