nieuws

Facultatieve
Sponsors

Concerto in Memoriam op 10 juni in gedenkpark Westerveld

1 juni 2012


Op zondag 10 juni vindt in het monumentale gedenkpark van Begraafplaats & Crematorium Westerveld (Duin en Kruidbergerweg in Driehuis) het jaarlijkse Concerto in Memoriam plaats.

Het concert biedt elk jaar een gevarieerd programma, met (klassieke en populaire) muziek, een spreker en de voordracht van een gedicht. Omdat Westerveld iedereen de mogelijkheid wil bieden hun dierbaren te gedenken is het concert vrij toegankelijk. Het Concerto in Memoriam op 10 juni 2012 begint om 14.00 uur. Iedereen is van harte welkom.

Westlands Mannenkoor
Het Westlands Mannenkoor verzorgt de muzikale invulling. Het in binnen- en buitenland bekende koor - een van de grotere in Nederland - brengt een divers programma. Zo voeren zij onder andere het Ave Verum van Mozart en Die Nacht van Schubert uit. Ook brengen ze meer populaire stukken ten gehore als Hallelujah van Leonard Cohen en Morning has broken van Cat Stevens. Het koor staat onder leiding van dirigent Hans de Wit.

Bas Eenhoorn
Burgemeester van Alphen aan den Rijn Bas Eenhoorn spreekt op 10 juni het Woord van Troost. Hij kwam veelvuldig in de publiciteit door de schietpartij in winkelcentrum De Ridderhof, die op 9 april 2011 in zijn gemeente plaatsvond. Bas Eenhoorn zal onder andere spreken over zijn persoonlijke ervaringen naar aanleiding van deze ingrijpende gebeurtenis.

Elk jaar weer (nu al 18 jaar) blijkt dat het herdenkingsconcert aan een belangrijke behoefte voldoet. “Veel mensen komen elk jaar terug om hun dierbaren te gedenken”, vertelt Carla Bosua-Westerman, directeur van Westerveld. “De sfeer, de muziek en natuurlijk het monumentale gedenkpark zelf zorgen voor een uniek herdenkingsmoment. Bezoekers ervaren het als heel bijzonder om samen, en toch voor zichzelf, te gedenken in zo’n prachtige omgeving.”

Eerste crematorium van Nederland
Begraafplaats & Crematorium Westerveld- met het eerste crematorium van ons land (gebouwd in 1913 en inmiddels Rijksmonument) - maakt deel uit van ’de Facultatieve Groep’. De kernactiviteiten van 'de Facultatieve Groep' (sinds 1874) zijn dienstverlening en techniek. Met activiteiten over de hele wereld en eigen vestigingen in tien landen is de Groep op tal van terreinen actief. Sinds 1913 exploiteert de Groep diverse crematoria en begraafplaatsen. Het motto van de Groep is ‘Eenheid in verscheidenheid’. Optimale sámenwerking met onze opdrachtgevers en als pártners streven naar de hoogste kwaliteit. Dát is waar 'de Facultatieve Groep' voor staat!
---------------------------------------------------------------------------------------
Ook geïnteresseerd in nieuws, trends en ontwikkelingen in de uitvaartbranche?
Volg ons op Twitter via @uitvaart!

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE