nieuws

Facultatieve
Sponsors

Commotie: Limburg overweegt verbod erehagen

Vraag om landelijk beleid

20 april 2020

Het lijkt erop dat de landelijke regels als het gaat om de voorschriften van het RIVM op lokaal en regionaal niveau anders worden geïnterpreteerd. Zo besloot de Veiligheidsregio Noord-Holland om erehagen onder voorwaarden toe te staan, maar is er in diverse gemeenten op de Veluwe een verbod op erehagen. De Veiligheidsregio Zuid-Limburg beslist deze week of erehagen verboden moeten worden vanwege het coronavirus.

Het wisselende beleid zorgt voor onduidelijkheid. Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg vertelt bij L1 (regionale omroep) dat er een ambtelijk advies ligt waarin een verbod op erehagen wordt voorgesteld. De veiligheidsregio uit Limburg wil dit advies gaan inbrengen in het landelijk Veiligheidsberaad, dat meldt de NOS. Dat kan mogelijk alsnog gaan leiden tot een landelijk beleid. Waarbij het dus ook mogelijk is dat er een landelijk verbod komt.

Wel in de rij voor de bouwmarkt

Zo’n verbod heeft in deze tijden, waar maximaal dertig mensen aanwezig mogen zijn bij een uitvaart, grote invloed op het rouwproces van mensen. L1 meldt dat de gemeenteraad van Beek tegen een verbod is. De gemeenteraad heeft volgens de regionale omroep een boze brief gestuurd naar de voorzitter van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg. Men vraagt zich af waarom we wel in de rij mogen staan voor bouwmarkten, tuincentra en andere winkels, maar men geen erehaag mag vormen voor een overleden dierbare.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE