nieuws

Facultatieve
Sponsors

Coöperatie DELA heropent volledig verbouwde crematorium Schollevaar

13 oktober 2014

Op vrijdag 17 oktober opent coöperatie DELA officieel de deuren van haar verbouwde crematorium en uitvaartcentrum Schollevaar aan de Burgemeester Schalijlaan 2 in Capelle aan den IJssel. Het crematorium ligt naast de bestaande begraafplaats.

De openingshandeling wordt verricht door burgemeester Frank Koen en Ruud Frische, adjunct-directeur Uitvaartdiensten van DELA. Zaterdag 18 oktober kunnen belangstellenden de open dag bezoeken. Vanaf begin oktober biedt coöperatie DELA haar leden en andere inwoners van Capelle aan den IJssel en omgeving met crematorium Schollevaar de gelegenheid om dichter bij huis afscheid te nemen van dierbaren. Sinds de ingebruikname vonden er al meer dan twintig uitvaarten en crematies plaats.

Eigentijds

Na een sluiting van vijf maanden is het pand uit 1992 met 500 m2 uitgebreid, gerenoveerd en opnieuw ingericht zodat het aansluit op de huidige en toekomstige wensen van DELA-leden en hun nabestaanden. Het vernieuwde crematorium is ruim opgezet en beschikt over eigentijds meubilair, frisse kleuren en kunst uit de eigen collectie. ‘Nieuw in Schollevaar zijn de grote ontvangstruimte en de verzorgings- en opbaarruimten’, stelt locatiemanager Peter Paul de Jong. ‘Dat is een grote wens van ons en van onze leden. Nu kunnen nabestaanden de overledene alleen opbaren in locaties in- en rondom Capelle die niet van coöperatie DELA zijn. Die locaties zijn prima en kunnen na de verbouwing van Schollevaar nog steeds gebruikt worden, maar wij willen met name onze leden de mogelijkheid geven alles onder één dak onder te brengen.’ Het gebouw beschikt verder over een aula waar tot 130 gasten zittend de afscheidsdienst kunnen volgen, uit te breiden tot 230 mensen. Bij nog grotere gezelschappen kunnen gasten ook in de koffiekamers via beeld en geluid de dienst volgen. In de aula is moderne apparatuur aanwezig met een groot beeldscherm. De dienst kan op HD-kwaliteit worden vastgelegd op zowel CD als DVD.

Huiselijk

Crematorium Schollevaar heeft nu ook een uitvaartcentrum met meerdere familiekamers. Naast de aula beschikt het crematorium over een familiekamer voor kleinere gezelschappen om op intieme wijze afscheid te kunnen nemen. In deze ruimte kan zowel het afscheidsbezoek als aansluitend de dienst plaatsvinden. Nabestaanden kunnen meehelpen met de verzorging van de overledene en willen ook steeds vaker aanwezig zijn bij het allerlaatste afscheidsmoment. Deze ruimten zijn daarom ook sfeervol en kleurrijk ingericht. Na het afscheid kunnen de gasten gebruik maken van een van de koffiekamers of de uitvaartlounge. Ze zijn onderling te koppelen zodat er plek ontstaat voor een condoleance tot wel 400 personen. De Jong: ‘Naast het gevarieerde aanbod van diverse broodjes is er volop maatwerk mogelijk. Denk dan aan een goed glas wijn en het serveren van tapas en/of luxe hapjes.’

Open dag

‘Op zaterdag 18 oktober zijn belangstellenden vanaf 12.00 tot 16.00 uur van harte welkom om het verbouwde crematorium en uitvaartcentrum te komen bewonderen’, geeft De Jong aan. ‘Alle ruimten zijn vrij toegankelijk, ook de kleurrijke verzorgingsruimte en ovenruimte. Overal zijn medewerkers van coöperatie DELA aanwezig om uitleg te geven en vragen te beantwoorden.’

Reageer op dit artikel

Reacties:


2 januari 2015 om 12:40

D. Jansen

Kunt u mij het telefoonnummer geven van begraafplaats/crematorium Schollevaar.

Met dank.

D. Jansen


Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE