nieuws

Facultatieve
Sponsors

Coöperatie DELA biedt leden hulp bij mantelzorg

24 oktober 2017


Ouderen wonen langer thuis, vaak met hulp en zorg van familie. Die mantelzorg blijkt in de praktijk vaak lastig te organiseren. Coöperatie DELA helpt haar leden hier sinds kort bij.

Leden kunnen niet alleen bellen of mailen naar DELA met alle vragen over mantelzorg. Ook kunnen direct mantelzorgdiensten worden ingeschakeld. DELA is hiervoor een samenwerking aangegaan met Senior Service. Het gaat daarbij om aanvullende, betaalde diensten zoals hulp bij koken, blijven slapen, meegaan naar een arts.

Zwaarbelast

De zorgvraag in Nederland neemt in hoog tempo toe. Van de in totaal vier miljoen mantelzorgers geeft tien procent aan zich zwaarbelast te voelen. Aanvullende dienstverlening om de mantelzorgers in deze zware taak te ondersteunen, kan uitkomst bieden. De medewerkers van Senior Service ondersteunen bij allerlei taken in het dagelijks leven.

Floris Vervat, eigenaar van Senior Service over de samenwerking met DELA: “Deze samenwerking gaat veel verder dan alleen het ondersteunen van ouderen en mantelzorgers. Het gezamenlijke doel is ouder worden verbeteren in alle lagen van de maatschappij, daarin vinden DELA en Senior Service elkaar.”

DELA fungeert zelf als vraagbaak over mantelzorg. Onderwerpen waarvoor leden terecht kunnen, zijn bijvoorbeeld het recht op vergoedingen, de combinatie van mantelzorg en werk en aanpassingen voor een veilig huis.

Verbreding

In de afgelopen jaren heeft coöperatie DELA, naast het verzekeren en verzorgen van uitvaarten, haar dienstverlening al verder verbreed met onder meer nabestaandenzorg en hulp bij voogdij, erven, schenken en de notarisservice. Daar komt nu dus mantelzorg bij.

Algemeen directeur van DELA, Edzo Doeve: “Wij zien de waardigheid van de oude dag in onze samenleving in het gedrang komen. Een groot deel van hen ervaart beperkingen in het dagelijks handelen. Veel van onze leden krijgen daarmee te maken. Als coöperatie willen wij ook daarin meer voor hen betekenen.” DELA onderzoekt de mogelijkheden om in de toekomst meer producten en diensten aan te kunnen bieden die het langer thuis wonen ondersteunen.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE