nieuws

Facultatieve
Sponsors

Christenen kiezen niet voor goedkope uitvaart

23 augustus 2013


Naar aanleiding van de berichtgeving eerder deze week over de stijging van het aantal zogenaamde low budget uitvaarten heeft het Reformatorisch Dagblad gekeken naar haar achterban. Uit navraag bij ondernemers met een reformatorische achterban blijkt dat er onder christenen geen toename te zien is van het aantal goedkope uitvaarten. Volgens Johan Hoekman (De Bevelanden) willen christenen dat vaak niet.

Een andere reden waarom christenen niet snel kiezen voor de goedkope uitvaart is de sociale controle in de kerk. Hoekman noemt uitvaart aanbieders als Uitvaart Compact in het Reformatorisch Dagblad ‘B-merken’ in de uitvaartbranche. De ondernemer uit Zeeland zegt zelf niet zo te willen werken. Toch merkt ook Hoekman dat het wel vaker voorkomt dat mensen vragen om de kosten zo laag als mogelijk te houden.

Hoekman denkt dat de landelijke trend van low budget uitvaarten niet alleen voortkomt uit de crisis, maar ook door de verharding van onze maatschappij. Uitvaartondernemer Wegenaar uit Veenendaal laat aan de krant weten dat zijn klanten niet klagen over de tarieven. Zijn veelal gereformeerde klanten willen een begrafenis met de nodige stijl , respect en ze willen de tijd nemen voor een uitvaart. Wegenaar zegt dat mensen hun hele leven al jagen en vliegen en dat moet rond een uitvaart niet gebeuren.

Het hele artikel kunt u lezen in het Reformatorisch Dagblad.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE