Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Brievenbus voor ‘brieven aan de hemel’ op Westerveld

Initiatiefneemster Anita Meinema: “Als het mij helpt, helpt het hopelijk ook anderen”

maandag 31 mei 2021

Anita Meinema post haar eerste brief - Brieven aan de hemel Westerveld.jpg
Nadat zij na het overlijden van haar man regelmatig brieven aan hem schreef, merkte Anita Meinema uit Santpoort-Noord dat dit haar enorm hielp bij het verwerken van haar verlies. Ze kwam vervolgens op de gedachte dat als het háár hielp het misschien ook andere nabestaanden zou kunnen helpen om een ‘brief aan de hemel’ te sturen.

Met dat idee stapte ze naar Begraafplaats & Crematorium Westerveld waar inmiddels bij de ingang van het park een speciale brievenbus is geplaatst. Met het op de post doen van haar ‘brief aan de hemel’ ging op 18 mei de wens van Anita Meinema in vervulling.

Initiatief van Anita Meinema

Anita Meinema bezoekt Westerveld regelmatig, haar man en ouders zijn er gecremeerd en uitgestrooid. “Nadat mijn man overleed, ging ik hem persoonlijke brieven schrijven. Eerst vond ik dat een beetje vreemd, maar merkte tegelijkertijd dat het schrijven van die brieven me enorm hielp; als een soort rouwverwerking. Ik wandel graag door het park van Westerveld, het is er prachtig, en tijdens een van mijn bezoekjes bedacht ik dat als het mij zo helpt om aan mijn geliefden te schrijven, het misschien ook andere mensen troost kan bieden. Zo ontstond het idee voor de brievenbus en Westerveld stond er gelukkig direct voor open. Ik ben enorm blij dat er nu op Westerveld een brievenbus staat voor iedereen die – persoonlijk of anoniem – nog iets wil schrijven. En dat kan van alles zijn; een gedicht, een afsluiting of gewoon een ‘praatje’.”

Brieven aan de hemel Westerveld - Jessica Hof (links) en Anita Meinema.jpg

Anderen troost bieden

“We zijn blij en trots dat we onderdeel mogen zijn van dit mooie initiatief”, vertelt Jessica Hof van Begraafplaats & Crematorium Westerveld. “Ik hoop heel erg dat het schrijven van brieven andere nabestaanden net zo kan helpen bij het verwerken van hun verlies als bij mevrouw Anita Meinema.“ We gaan afwachten. De brieven zullen door ons zorgvuldig en discreet bewaard worden.”

Westerveld

Westerveld - een Rijksmonument - is een van de oudste particuliere begraafplaatsen van ons land (1888) én het eerste crematorium van Nederland (1913). Het uitgestrekte gedenkpark ligt in een prachtig duingebied. Begraafplaats & Crematorium Westerveld is een gedenkpark met een indrukwekkende historie en monumentale uitstraling, maar ook met de meest moderne dienstverlening.

Meer informatie over Begraafplaats & Crematorium Westerveld: www.bc-westerveld.nl

Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in haarlem op www.uitvaart-haarlem.nl.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder