nieuws

Facultatieve
Sponsors

Brabantse pastoor weigert uitvaart vanwege euthanasie

23 augustus 2011

In het Brabantse Liempde is commotie ontstaan nadat pastoor Norbert van der Sluis een uitvaart heeft geweigerd. De pastoor kwam tot zijn besluit omdat de overledene overleed na euthanasie, dat meldt Omroep Brabant.

De familie van de man uit Liempde moest door het optreden van de pastoor uitwijken naar Sint-Oedenrode, waar de kerk wel bereid was om de uitvaart te doen. De pastoor zegt tegen Omroep Brabant dat hij naar eer en geweten gehandeld heeft. Voor de man overleed wilde de pastoor wel pastoraal wat voor hem betekenen. De pastoor zegt dat hij de man graag had gesproken over andere mogelijkheden en om uit te leggen wat zijn standpunt was inclusief de consequenties. Maar dat gesprek heeft niet meer plaatsgevonden.

Inmiddels is er over het optreden van de pastoor onenigheid ontstaan in het kerkbestuur. Een bestuurder laat weten dat een ieder een mening mag vormen over het onderwerp, maar hij is minder enthousiast over de manier waarop daarover is gecommuniceerd. De pastoor laat de regionale omroep weten dat hij zichzelf niet wereldvreemd vindt. Hij heeft er moeite mee dat mensen vinden dat de kerk zich moet aanpassen aan deze moderne tijd. Volgens de pastoor is er geen contact meer geweest met de familie, maar hij staat daar wel voor open. Hij wacht een gelegen moment af maar denkt dat het nu nog te ‘vers’ is.

In de onderstaande film vertelt prof.dr. Manu Keirse over de invloed die euthanasie heeft op het rouwproces.


----------------------------------------------------------------------------------------------
Ook geïnteresseerd in nieuws, trends en ontwikkelingen in de uitvaartbranche?
Volg ons op Twitter via @uitvaart!

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >