Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Boxershorts maken van kleding overledene

woensdag 1 april 2015

Waar gedenken, herdenken en sociaal ondernemen elkaar ontmoeten: Algemeen Belang Uitvaartverzorging (www.algemeenbelang.nl) gaat nabestaanden de mogelijkheden van Van Hulley (www.vanhulley.nl) aanreiken. Van een overhemd dat je dierbare altijd heeft gedragen een ander kledingstuk maken. Een originele Van Hulley boxershort.

Het lijkt een vreemde combinatie maar als je er goed over nadenkt is het een prachtige samenloop. Weggooien voelt verkeerd, maar in de kast laten hangen is ook zoiets. Hem laten vermaken tot een Van Hulley (m/v) betekent op verschillende manieren iets goeds doen.

Overhemden en boxershorts

Van Hulley is een sociale onderneming, waar vrouwen van je favoriete overhemd of blouse een boxershort maken. Het initiatief is ruim twee jaar geleden opgezet door Jolijn Creutzberg, als combinatie van sociaal en duurzaam ondernemen. Destijds ging het puur om het opdoen van werkervaring, maar inmiddels volgen de vrouwen ook een opleiding, waarmee zij hun kansen op de arbeidsmarkt daadwerkelijk vergroten. “Het is ongelofelijk om te zien hoe gemotiveerd deze vrouwen zijn” aldus Creutzberg, “zeker als je bedenkt uit welke situatie ze komen. Ik kan daar alleen maar heel erg trots op zijn, en er alles aan doen om hen verder te helpen.” En Algemeen Belang helpt daar graag aan mee.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder