Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Boek over digitale nalatenschap

dinsdag 3 mei 2022

Wat gebeurt er met mijn Facebook-account na mijn overlijden? Moet ik al mijn wachtwoorden doorgeven aan mijn nabestaanden? Aan het eind van het leven kunnen mensen zich opeens gaan afvragen hoe zij moeten omgaan met alle digitale bezittingen. Rob Bruntink en Mariska Overman van Bureau MORBidee schreven er een boekje over: Levenseindezorg en de digitale nalatenschap.

Hoewel het boekje vooral gericht is op zorgverleners, biedt het ook veel waardevolle informatie voor uitvaartverzorgers. Vooral uitvaartverzorgers die regelmatig voorgesprekken hebben (met ernstig zieken of met mensen op leeftijd bijvoorbeeld), kunnen met dit boekje in de hand hun klanten advies geven over tal van vragen op gebied van digitale bezittingen. Ook zullen zij in staat zijn te vertellen wat hun klanten bij leven zoal kunnen doen om hun digitale nalatenschap te regelen of veilig te stellen.

Uitvaartverzorgers die dit boekje lezen, komen dus beslagen ten ijs als hun klanten zich willen verdiepen in hun digitale voortbestaan. Zij kunnen een zinvolle bron én gesprekspartner zijn voor de ernstig zieken en ouderen die zij in de praktijk ontmoeten. Daarnaast is die kennis natuurlijk ook erg handig voor de digitale nalatenschap van de uitvaartverzorger zelf.

Het boekje bevat een uitgebreide Checklist Digitale Nalatenschap. Hiermee kunnen de lezers al hun digitale bezittingen langs. De Checklist biedt ruimte om aan te geven wat ermee moet gebeuren. De Checklist is ook los verkrijgbaar, via de link bureaumorbidee.nl/product/checklist-digitale-nalatenschap/

Het boekje Levenseindezorg en de digitale nalatenschap is te bestellen via de webshop van Bureau MORBidee: bureaumorbidee.nl/product/levenseindezorg-en-digitale-nalatenschap/


“De dagboeken en fotoalbums van vroeger staan nu allemaal online of in de telefoon. Wat moet daarvan bewaard worden als iemand komt te overlijden? Wat mogen nabestaanden wel of niet zien? Ernstig zieke patiënten kunnen niet vroeg genoeg nadenken over dergelijke vragen. Dit boekje stimuleert zorgverleners hun voorlichtende en begeleidende rol op dit gebied op te pakken.”

Sander van der Meer, expert digitale nazorg bij Digital Life Legacy

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder