nieuws

Facultatieve
Sponsors

Boek Leven met zelfdoding

28 april 2014


Jacobine Geel neemt boek in ontvangst

Afgelopen donderdag 24 april, was er een bijzondere bijeenkomst in Leiden. Jacobine Geel, bekend als presentatrice van de NCRV en voorzitter van GGZ Nederland, ontving het eerste exemplaar van het boek Leven met zelfdoding. Zestig nabestaanden die zelfdoding nabij hebben meegemaakt, schreven een brief aan een voor hen onbekende lotgenoot en vertellen over hoe het verlies met het leven-nu verweven is.

Jolien van der Kooij, o.a. docente bij Docendo en Wouter de Jonge, uitvaartondernemer, stelden het boek samen. Manu Keirse schreef het voorwoord. Uiteindelijk zijn zestig heel verschillende brieven voor het boek geselecteerd. Stuk voor stuk persoonlijk. Soms adembenemend, hartverscheurend, verschrikkelijk. Soms heel praktisch: met tips om het leven verder te leven. Het is een boek geworden dat nu al zijn waarde kent voor nabestaanden, maar zeker ook voor uitvaartverzorgers, rouwbegeleiders en vele anderen. Dit boek, geschreven door ervaringsdeskundigen, laat zien hoe het is om te leven met zelfdoding.

De sfeer tijdens de bijeenkomst vorige week was licht, ondanks het zware onderwerp. De briefschrijvers zijn trots op Leven met zelfdoding: het boek dat ze zelf hadden willen lezen toen het hen overkwam. Naast dat het boek te koop is, is ook veel te lezen op www.levenmetzelfdoding.nl

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >