nieuws

Facultatieve
Sponsors

Bijzondere viering eerste paal Crematorium Ommeland en Stad

2 mei 2017

Vandaag is het slaan van de eerste paal voor het nieuwe Crematorium Ommeland en Stad gevierd. Het betrof hier een symbolische viering, de echte eerste paal werd namelijk al op 25 april jl. geslagen. Tijdens het evenement werd een speciaal voor deze gelegenheid geschreven gedicht van Jean Pierre Rawie voorgedragen.

Aan de Borchsingel in Eelderwolde verrijzen straks de contouren van het nieuwe Crematorium Ommeland en Stad. Recent is een aanvang gemaakt met de bouwwerkzaamheden. Zo werd onlangs de eerste funderingspaal geslagen. Om dit heuglijk feit te vieren, hebben de directies van Respectrum en BAM Bouw en Techniek en wethouder Nina Hofstra van de gemeente Tynaarlo op maandag 1 mei jl. samen de symbolische handelingen verricht. Teneinde het bijzondere karakter van het evenement te benadrukken, droeg de Groninger dichter Jean Pierre Rawie een door hem geschreven gedicht voor, daarbij begeleid door een cellist.

Meest intieme emotie

‘Want leven is ook telkens weer ten diepste afscheid nemen.’ Zo luidt de laatste regel van het gedicht. ‘Een heel mooie regel’, vindt Hans van den Berg, directeur van Respectrum. ‘Bovendien een regel die de visie van Respectrum op passende wijze verwoord. Afscheid nemen is misschien wel de meest ingrijpende en intieme gebeurtenis die we kennen. In de beleving van Respectrum mag daar geen onrecht aan worden gedaan met gemiddelde doorlooptijden in een uitvaartcentrum of crematorium. Wij willen nabestaanden juist de tijd en ruimte bieden die ze graag willen of nodig hebben. Wij noemen dat een klantwaardig afscheid. Dat is ook de ambitie die we met Crematorium Ommeland en Stad hebben.’

Prachtig park

De gemeente Tynaarlo is blij met de komst van Crematorium Ommeland en Stad. Wethouder Nina Hofstra (Economische Zaken, Financiën en Grondzaken) daarover: ‘Het crematorium wordt een prachtig park van maar liefst vier hectare groot. Het vormt een kwalitatief hoogwaardige overgang tussen het noordelijke Businesspark Ter Borch en de zuidelijke woonwijk Ter Borch. Met een eigen adres aan de Borchsingel. Met het park Ommeland en Stad komt er in Ter Borch een voorziening die voorziet in een grote behoefte in onze gemeente en daarbuiten.’

Icoonproject

Zowel het crematorium als het terrein worden gebouwd en ingericht volgens het duurzaamheidscertificaat BREEAM, met toepassing van duurzame materialen en technieken. Dat is ook de reden waarom de Drentse Energie-organisatie het project mede nanciert. Na de realisatie beschouwt de Drentse Energie-organisatie het Crematorium Ommeland en Stad als icoonproject voor de provincie Drenthe.

Over Respectrum Crematoria B.V.

Respectrum Crematoria B.V. is actief in de Nederlandse en Duitse uitvaartbranche. Respectrum heeft de ambitie meerdere duurzame crematoria te realiseren op kansrijke locaties. In zijn dienstverlening legt Respectrum de nadruk op een klantwaardig afscheid met meer tijd en ruimte voor een persoonlijke en vrije invulling van uitvaartplechtigheden en crematies.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE