Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Bij betalen met een uitvaartverzekering

donderdag 3 november 2020

Het consumentenprogramma Radar deed onderzoek naar de uitvaartkosten middels een vragenlijst die is ingevuld tussen 31 oktober en 2 november. Maar liefst 17.586 mensen deden mee. Hiervan hebben 13.930 mensen wel eens een uitvaart moeten regelen. In bijna de helft van de gevallen bleek de uitvaartverzekering niet gehele uitvaart te dekken en moest er worden bijbetaald. En voor ruim de helft kwamen de meerkosten overwachts. Dat maakte Radar gister bekend op haar website.

Van de in totaal 14.000 respondenten, hadden de meeste (ruim 10.000 mensen) een uitvaartverzekering, het merendeel bij de grote uitvaartverzekeraars DELA, Yarden en Monuta. Ondanks de verzekering moest 47% bij betalen. Sommigen respondenten hielden wisten dat ze te laag verzekerd waren. Voor hen kwam de bijtaling niet onverwachts. Maar voor ruim de helft kwamen de bijkomende kosten wel onverwachts. Het ging dat vaak om het bij betalen voor 'normale' uitvaartzaken als eenvoudige catering of drukwerk.

Bij Dela had 60 procent van de respondenten kosten die zij niet verwachtten. Bij Yarden is dat 57 procent, bij Monuta 45 procent. Ook bij andere uitvaartondernemers doken er onverwachte kosten op, maar minder vaak (in een derde van de gevallen).

Bron: Radar

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder