Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

BGNU wil steun voor uitvaartondernemers ivm stijgende energietarieven: De koeling kan niet uit

donderdag 18 oktober 2022

Nu de generieke steunmaatregel voor mkb-bedrijven duidelijk wordt, strijden BGNU en MKB Nederland samen voor een aanvullende regeling voor de uitvaartsector om een goede uitvaart voor iedereen mogelijk te houden.

Uitvaarten moeten betaalbaar blijven

“We kunnen de koeling niet uitzetten en de energietarieven stijgen nu zo hard, dat je je afvraagt of we dat wel kunnen doorberekenen”, aldus BGNU-directeur Brigitte Wieman. “Ga maar na: de koeling van de overledene, de rouwkamer – al dan niet 24-uurs – , de aula voor de afscheidsdienst: om het op de juiste temperatuur te brengen is energie nodig. Je wilt er niet aan denken dat nabestaanden afzien van een afscheid zoals de overledene dat gewild had, omdat de kosten daarvan opeens veel hoger zijn, dan ze ooit hadden kunnen denken.”

MKB Nederland

Brigitte Wieman heeft daarom contact gelegd met MKB Nederland om aandacht te vragen voor de uitvaartbranche bij steunmaatregelen voor bedrijven die door de stijgende energietarieven klem komen te zitten. Als we een goed afscheid voor iedereen mogelijk willen houden, kunnen we niet alle kosten doorbelasten.

Generieke steun

Vandaag wordt waarschijnlijk de generieke steunregeling voor het energie-intensieve mkb-bedrijven (bedrijven tot 250 medewerkers) bekendgemaakt. Zoals het er nu uitziet worden bedrijven waarbij de energiekosten op minimaal 12,5% van de omzet liggen aangemerkt als energie intensief. MKB Nederland pleit voor een grens van 8%. Peilmaand is hierbij september. De overheid wil de helft van de stijging van de energiekosten van deze bedrijven compenseren met een max van 160.000 euro per bedrijf. Na de ministerraad vanmiddag wordt duidelijk of dit ook de definitieve generieke steunregeling is.

Steun voor de uitvaartsector

Nu de generieke regeling rond lijkt, trekken BGNU en MKB Nederland gezamenlijk op voor een aanvullende specifieke regeling voor uitvaartbedrijven. Vanuit maatschappelijk belang moet een goede uitvaart voor iedereen mogelijk blijven. En de koeling kunnen we niet uitzetten! Dat maakt dat extra steun nodig is.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder