nieuws

Facultatieve
Sponsors

BGNU niet blij met coulance bij uitvaarten in regio Oost-Nederland

28 juni 2020


Begraafplaats Kranenburg in Zwolle

Verschillende gemeenten in de regio rond Zwolle hebben tijdens de coronacrisis een oogje dichtgeknepen als er te veel mensen aanwezig waren bij uitvaarten. De gemeenten deden dat omdat er veel extra verdriet zou ontstaan wanneer niet alle directe nabestaanden afscheid kunnen nemen. De BGNU is niet blij met deze corona coulance.

Heidi van der Haastert (directeur BGNU) zegt in de Stentor dat ze haar leden juist had opgeroepen om zicht te houden aan de regel dat er maximaal 30 mensen aanwezig mochten zijn. Ze is niet blij dat een hele veiligheidsregio wat coulanter met de regels is omgegaan dan andere regio’s.

Burgemeester Snijders van Zwolle (voorzitter Veiligheidsregio IJsselland) zegt in de krant dat het in deze samenleving past dat mensen de ruimte krijgen om afscheid te kunnen nemen. Daarom werd er bijvoorbeeld niet gehandhaafd op erehagen. Er is in de regio ook gekeken naar de situatie. Denk daarbij aan uitvaarten van mensen die op heel jonge leeftijd zijn overleden of bijvoorbeeld de uitvaart van de machinist uit Hardenberg die om kwam bij een treinongeval. Het ministerie van Justitie en Veiligheid vertelt in de Stentor dat veiligheidsregio’s hun eigen afwegingen mogen maken.

Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Zwolle op www.uitvaart-zwolle.nl.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE