Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Bestemmingsplan crematorium Oss vastgesteld: RVS nu aan zet

donderdag 13 november 2020

De gemeente Oss verwacht dat buurtbewoners een gang naar de Raad van State zullen maken nu het college het bestemmingsplan voor het crematorium heeft vastgesteld. Het crematorium moet verrijzen bij Van Lith uitvaartzorg aan de Docfalaan, maar vrijwel alle omwonenden hebben bezwaar gemaakt tegen de komst van het crematorium.

De discussie over het crematorium aan de Docfalaan speelt al jaren. De gemeente zegt dat het een kleinschalig crematorium wordt. Maar omwonenden willen geen enkel crematorium nabij hun huizen. Verantwoordelijk wethouder Joop van Orsouw vertelt in het Brabants Dagblad dat hij verwacht dat de omwonenden een gang maken naar de Raad van State. Die zal dan een definitieve beslissing nemen over de komst van het crematorium.

Volgens de wethouder komen de gemeente en de omwonenden er onderling niet uit. Daarom heeft de gemeente de plannen nu naar de volgende fase gebracht. Het is aan de omwonenden zelf om de Raad van State erbij te betrekken. Als ze dat doen zal het naar verwachting nog een tijd duren voordat er een definitieve uitspraak is.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder