Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Bernini Mysterie in Yarden Crematorium Eikelenburg

Lezing over bestseller

woensdag 29 november 2006

Op dinsdag 12 december houdt kunsthistoricus drs. Marcel Verhoeven een audiovisuele presentatie over het Bernini Mysterie (Angels and Demons) in Yarden Crematorium Eikelenburg, Eikelenburglaan 7 in Rijswijk. De presentatie - naar aanleiding van de wereldwijde bestseller van Dan Brown - duurt van 20.00 tot 21.45 uur. Het boek gaat over levensgevaarlijke ontdekkingen door hoofdpersoon Robert Langdon en samenzweringen in de katholieke kerk. Verhoeven gaat in op Bernini’s kunstwerken in het boek die verborgen boodschappen bevatten. Tijdens de lezing is er volop ruimte voor vragen uit het publiek. Halverwege de avond is er een pauze.

Mysterie
De hoofdpersoon in het Bernini Mysterie heeft het probleem dat een gestolen nucleaire uitvinding een ernstige bedreiging vormt voor de wereldvrede. De schrijver neemt de lezer mee langs indrukwekkende monumenten van Gianlorenzo Bernini (1597-1680). Zijn beeldhouwwerken blijken verborgen boodschappen te bevatten die de lezer naar de oplossing van het mysterie leiden. Bernini was van grote invloed op de bouw- en beeldhouwkunst van de 17e en 18e eeuw en speelde een rol bij de controverse tussen religie en wetenschap. Zijn omvangrijke werk varieert van de afronding van de St. Pieterskerk in Rome tot de beelden ‘David’, ‘Apollo’ en ‘Daphne’.

Reserveren
Marcel Verhoeven is kunsthistoricus en was onder meer conservator in het Cobramuseum. Manager Arjan van Nijnatten: ‘We proberen de thema’s dood, uitvaart en de plaats van religie vanuit verschillende invalshoeken te benaderen. Een crematorium is een bijzondere plaats voor dit onderwerp.’ Yarden Crematorium Eikelenburg is vanaf 19.30 uur geopend en ontvangt met koffie/thee/fris. De toegang is vrij, reserveren is noodzakelijk: telefoon 070 396 1967 of cre.eikelenburg@yarden.nl.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder