Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Bergklooster Zwolle mag uitbreiding in gebruik nemen

donderdag 15 maart 2012

Foto: Robbie van Kippersluis
Begraafplaats Bergklooster in Zwolle mag de uitbreiding aan het begin van de Bergkloosterweg in gebruik nemen, dat meldt de Stentor. Het Zwolse college heeft toestemming gegeven om graven in gebruik te nemen in het nieuwe deel.

Er was al voldaan aan het bestemmingsplan en de inrichtingseisen waren vorig jaar ook al afgerond, maar de begraafplaats had nog officiële toestemming nodig van de gemeente. De uitbreiding werd vorig jaar al gerealiseerd, maar volgens beheerder Bert Pierik is men mogelijk iets te optimistisch te werk gegaan. Men had gedacht dat de eerste graven al in 2011 konden worden uitgegeven, maar de officiële toestemming liet langer op zich wachten dan men had verwacht.

Pierik zegt in de Stentor dat er in de tussentijd geen sprake is geweest van gebrek aan ruimte op de oude begraafplaats. De begraafplaatsbeheerder heeft er bewust voor gekozen om de uitbreiding tijdig te realiseren zodat dat niet pas hoeft te gebeuren als de laatste graven zijn uitgegeven. Vanaf nu kunnen mensen dus ook kiezen voor een graf op het nieuwe deel. Pierik denkt wel dat er voorlopig nog een stukje sentiment zal liggen naar de oude begraafplaats. Binnenkort worden uitvaartondernemers uit de regio voorgelicht over de nieuwe mogelijkheden.
------------------------------------------------------------------------------------------------
Ook geïnteresseerd in nieuws, trends en ontwikkelingen in de uitvaartbranche?
Volg ons op Twitter via @uitvaart!

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder