nieuws

Facultatieve
Sponsors

Bergerbos genomineerd als kinder geluksplek

18 maart 2015


De Verenigde Naties hebben 20 maart uitgeroepen tot "International Hapiness day". De gemeente Roerdalen, waar de Natuurbegraafplaats Bergerbos is gelegen, is een gemeente die het kleine geluk koestert. Haar slogan luidt "De gemeente van het kleine geluk". Nu heeft de gemeente haar inwoners gevraagd om alle speciale plekken in hun gemeente aan te wijzen voor de nominatie geluksplek. Inwoners hebben hier massaal op gereageerd en 200 plekken in hun gemeente aangewezen. Uiteindelijk zijn hieruit 25 plekken geselecteerd. Zes van deze plekken zijn ook genomineerd als kinder geluksplek, waaronder Bergerbos.

Elke plek krijgt een mooi geluksbord en is het startpunt voor bezoekers om te werken aan hun eigen geluk. Verder krijgt elke plek krijgt ook drie originele tips die het geluksgevoel kunnen verhogen. Voor de gemeente Roerdalen vormen de plekken een onderscheidende impuls op toeristisch en recreatief gebied. Roerdalen is immers de eerste gemeente in Nederland met dit concept. Meer informatie over de geluksplekken kunt u vinden op www.ontdekroerdalen.nl, www.leobormans.be of www.hapspots.org.

Bergerbos is o.a. genomineerd vanwege het gedicht "en ik schreef mijn naam " bij de ingang en de schommel voor kinderen. De vernieuwde ontmoetingsruimte en de bijzondere sfeer van het bos werden door de inwoners van Roerdalen veelvuldig als geluksplek genoemd. Op zondag 22 maart a.s. om 13.00 uur wordt het nieuwe geluksbord onthuld. Huisdichteres Mine Stemkens leest onder begeleiding van een violist voor uit eigen werk. Iedere bezoeker of bezoekster ontvangt een exemplaar van het gedicht "en ik schreef mijn naam" dat bij de ingang vermeld staat.

Iedereen is zondag a.s. van harte welkom vanaf 13.00 tot ongeveer 16.30 uur.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >