nieuws

Facultatieve
Sponsors

Belangrijke aanwinst voor Museum Tot Zover

Tjalling Wolthuis schenkt collectie urnen van Maria van Kesteren

5 november 2008


Een collectie van zeven urnen ontworpen door Maria van Kesteren vormt de nieuwste aanwinst van Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover. Het betreft een schenking van Tjalling Wolthuis, producent van gedenksieraden, ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van het bedrijf. Ook de kunstenaar is dit jaar 75 geworden. De schenking werd aan het museum gedaan op 17 oktober in Gorinchem tijdens de Vakbeurs Uitvaart 2008 en ze zijn vanaf vandaag te zien in het museum.

Het betreft een belangrijke aanwinst voor Museum Tot Zover. Guus Sluiter, directeur van het museum, toonde zich verheugd vanwege de esthetische kwaliteit van het werk: “ We proberen onze collectie op allerlei manieren te versterken, en we zijn vooral erg blij omdat het toegepaste kunst betreft van een zeer hoog niveau. Van Kesterens urnen zijn wat dat betreft eigenlijk alleen te vergelijken met de allereerste urnen die in Nederland werden gebruikt, bijna een eeuw geleden, en die nu nog altijd in het eerste columbarium van Crematorium Westerveld staan. Daarbij is Maria van Kesteren natuurlijk een bekende naam. Deze schenking geeft ook aan dat men bij ons ook terecht kan voor moderne toegepaste kunst. En ze zijn gewoon ontzettend mooi.”



Maria van Kesteren (1933) maakt vanaf 1960 objecten van hout, keramiek en glas. Ze exposeert veelvuldig, zowel nationaal als internationaal en haar werk is opgenomen in collecties van vele vooraanstaande musea, zoals het Amsterdamse Stedelijk Museum en het Victoria & Albert Museum in Londen. Haar oeuvre toont een prachtig beeld van een consequent, diepgaand vormonderzoek dat keer op keer leidt tot objecten van een universele schoonheid.

Een foto die Paul Blanca in 2004 maakte van de huidige directeur completeert de schenking.

De urnen zijn tot en met 30 november in het museum te zien.

Monuta, de Facultatieve Groep, Yarden en DELA zijn hoofdsponsors van Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >