nieuws

Facultatieve
Sponsors

Begraven midden in het centrum van Zoetermeer

14 september 2015

De gemeente Zoetermeer krijgt, als het om begraven gaat, te maken met nieuwe concurrentie. Als alles mee zit worden er binnenkort weer nieuwe graven uitgegeven op het oude kerkhof aan de Dorpsstraat. Die begraafplaats is gelegen in het centrum van Zoetermeer en zal daarom een geduchte concurrent kunnen worden voor de algemene begraafplaats in het Zoetermeerse Buytenpark, dat meldt het AD.

Het bestuur van de Nicolaaskerk zegt dat er heel veel animo is voor de graven midden in het centrum van de stad. De kerk wil het oude kerkhof laten renoveren. De kosten van die renovatie zouden opgebracht kunnen worden uit de inkomsten van de uitgifte van nieuwe graven. Er wordt momenteel onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om de gesloten begraafplaats weer te openen. Momenteel kan er alleen worden begraven in al bestaande (familie)graven.

Het oude kerkhof dateert uit 1975. Als de plannen van het kerkbestuur slagen dan kunnen alle inwoners de mogelijkheid krijgen om te worden begraven in het centrum van de stad. Het komt niet heel vaak meer voor dat oude gesloten begraafplaatsen in het centrum van een stad weer open gaan voor de uitgifte van nieuwe graven. Of begraafplaats de Meerbloem echt last zal krijgen van de nieuwe concurrent zal blijken als de kerk weer over kan gaan tot de uitgifte van nieuwe graven. De kerk verwacht dat er snel een besluit genomen zal worden over de begraafplaats.

Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Zoetermeer op www.uitvaart-zoetermeer.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >