Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Bedrijf verhuurt ‘belangstellenden’ uitvaarten

maandag 28 november 2016

Mensen die bang zijn dat er na hun overlijden weinig mensen afscheid komen nemen kunnen voortaan ‘belangstellenden’ voor hun opbaring of uitvaartplechtigheid inhuren. Voor iets meer dan 50 euro per belangstellende per uur kan je de aula van het crematorium of uitvaartcentrum opvullen met mensen die tegen betaling afscheid komen nemen.

Het inhuren van publiek voor een uitvaart is in verschillende culturen al een traditie. Soms heeft het te maken met de status van een familie (hoe meer belangstellenden hoe hoger het aanzien). Maar vanaf nu is er ook in Europa een bedrijf actief dat belangstellenden verhuurt. Op de website van het Engelse Rent a Mourner kunnen Engelsen belangstellenden inhuren.

Wanneer in Nederland?

Bram van der Laan, directeur van Ferentes, verwacht niet dat zijn bedrijf deze dienst in de toekomst zal gaan leveren in Nederland. Ferentes levert door heel Nederland dragers voor uitvaarten en kent de Nederlandse markt erg goed. ‘Ik heb nog nooit gehoord dat iemand in Nederland naar deze dienst heeft gevraagd, daar zijn Nederlanders volgens mij ook veel te nuchter voor’.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder