nieuws

Facultatieve
Sponsors

“Als je niet meer beter wordt…”

14 oktober 2008

Elk jaar krijgen 80.000 mensen in Nederland te horen krijgen dat ze niet meer beter worden en dat zij nog maar een beperkte tijd te leven hebben. Dat is het begin van een verwarrende en moeilijke periode met veel vragen. Om een antwoord te geven op die vragen, ontwikkelde de Second Chance Foundation videomateriaal dat op een website en op een dvd beschikbaar komt.

Op 10 oktober 2008 werd in Singer in Laren de eerste dvd “Als je niet meer beter wordt…” overhandigd aan prof. dr. Heleen Dupuis, hoogleraar medische ethiek, lid van de Eerste Kamer der Staten Generaal. Op hetzelfde moment werd ook de website ‘gelanceerd’ waarop datzelfde videomateriaal staat.

In de 24 filmpjes vertellen acht terminale patiënten aan hun lotgenoten over de keuzen waarvoor zij geplaatst werden, de dilemma’s waarmee ze werden geconfronteerd en de beslissingen die zij moesten nemen.

Het zichtbaar en bespreekbaar maken van de dilemma’s die zich in de laatste levensfase voordoen en het aanreiken van ervaringen van anderen, zijn de handreikingen die het project biedt. De grondgedachte hierbij is dat dit kan helpen bij het maken van eigen keuzes, bij het ervaren van minder eenzaamheid en bij het vinden van zingeving om het leven zo goed mogelijk af te sluiten.

De site is te vinden: http://www.alsjenietmeerbeterwordt.nl

Meer informatie over de achtegrond van het project http://www.secondchancefoundation.nl

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >