nieuws

Facultatieve
Sponsors

“Alom Gedenken” op begraafplaats De Boskamp op 25 oktober

16 oktober 2009

Op zondag 25 oktober zal op begraafplaats “De Boskamp” te Assen een speciaal gedenkevenement plaatsvinden: “Alom Gedenken”. Iedereen die het overlijden van een dierbare van dichtbij heeft meegemaakt is welkom.

Voor Assen is dit de eerste keer dat iets dergelijks wordt gehouden. Het gebeurt op initiatief van Achaat en Geerts Uitvaartverzorging, rouwcentrum en crematorium “De Boskamp”, HDB Uitvaartverzekering, de steenhouwers Engberts en Stuvel en het Platform Levensbeschouwelijke Organisaties Assen.

“Het gedenken van overledenen is uiteraard zeer persoonlijk en kent vele vormen” vertelt Edith Potjer “maar een landelijk beeld laat echter zien dat er behoefte is aan een algemene vorm van gedenken.” José Geerts benadrukt dat deze herdenking een niet-commercieel karakter heeft. “Gezamenlijk herdenken is het hoofddoel. Met “Alom Gedenken” op 25 oktober willen we iedereen die mogelijkheid bieden”.

De bijeenkomst is van 18.30 tot 20.00 uur. Rond 19.00 uur zal de opening worden gedaan door wethouder A. Langius van de gemeente Assen en zal er een bijdrage zijn door de heer D. van Veen.
Belangstellenden kunnen een kaarsje aansteken en/of een gedenksteentje neerleggen, luisteren naar muziek en gedichten of op eigen manier herdenken. Voor kinderen is er gelegenheid om een tekening te maken en dit op een gedenkplek neer te leggen. De begraafplaats zal met fakkels verlicht zijn.
Aan het begin van de begraafplaats komen diverse stands te staan, waar men gedenksteentjes en kaarsjes tegen een kleine vergoeding kan verkrijgen. De opbrengst wordt geschonken aan een goed doel. Bovendien is er gezorgd voor een kopje koffie of thee.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >