nieuws

Facultatieve
Sponsors

Allerzielen Alom in Haarlemmermeer

21 oktober 2011

Op 3 november 2011 van 19:30-21:30 uur vindt Allerzielen Alom plaats op de begraafplaats in Zwanenburg. Allerzielen Alom biedt gelegenheid om de doden te herdenken op een manier die aansluit bij de samenleving van nu.

Sinds 2005 hebben er landelijk al tientallen Allerzielen vieringen nieuwe stijl plaatsgevonden. Uit de vele reacties blijkt dat deze vieringen diepe indruk maken en in een essentiële behoefte voorzien. Allerzielen Alom wordt mede mogelijk gemaakt door Pier K, Dunweg, Monuta en Gemeente Haarlemmermeer.

De begraafplaats wordt door middel van verlichting, vuur, eten en drinken, beeldende kunst en klank, omgetoverd tot een gastvrije en serene ontmoetingsplaats voor nabestaanden van overal en alle gezindten. Op de begraafplaats Zwanenburg zijn dus nabestaanden welkom vanuit de wijde omgeving, ook als hun dierbaren elders zijn begraven of gecremeerd. We nodigen iedereen uit, van welke (a)religieuze achtergrond dan ook, om op deze plek, op deze avond hun dierbaren te herinneren.

Kunst als motor van de verbeelding
Kunstenaar Ida van der Lee heeft Allerzielen Alom vanuit de beeldende kunst ontwikkeld. De kunst als motor van de verbeelding – dat past bij het mysterie van de dood. Allerzielen Alom is vernieuwend, inspirerend en voor iedereen toegankelijk. Respect, toegankelijkheid en inspiratie zijn de belangrijkste waarden. Het is de bedoeling dat Allerzielen Alom een nieuwe levende traditie wordt en door iedereen kan worden opgepakt.

De reacties van bezoekers van Allerzielen Alom zijn heel bijzonder, het is beslist de moeite waard om deze avond naar de begraafplaats te komen om dit zelf te ervaren.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >