Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Allergedachtenisavond voor prematuren en overleden kinderen

woensdag 29 september 2010

Iemand missen… hoe vaak staan we stil bij een verlies? Zaterdagavond 23 oktober is een bijzondere gelegenheid om een dierbare herdenken. Op Kerkhof Overweersepolderdijk in Purmerend vindt van 19.30 tot 21.30 uur de jaarlijkse Allergedachtenisavond plaats. Speciale aandacht wordt besteed aan het herinneren van niet geleefde of overleden kinderen met een samenkomst rondom de gedachtenisboom.

“Iedereen rouwt en herdenkt op zijn eigen manier”, vertelt ritueelbegeleider en organisator Marian van der Veen. “De allergedachtenisavond biedt dan ook een divers programma: sfeervolle verlichting met vuur en fakkels, warme dranken, muziek en zang, het brengen van een bloemengroet of een boodschap achterlaten in de herinneringsboom. Ook kunnen bezoekers zelf een foto, voorwerp en een lichtje meenemen. Dat kan tijdens de avond in mooi plekje krijgen in de troostmuur”, aldus Marian van der Veen.

“Ouders, grootouders, broers, zusters, tantes en ooms… iedereen die een kind heeft verloren, kan meedoen aan een speciale samenkomst”, vult collega-ritueelbegeleider Daphne van den Boogaard aan. “Zo worden vlinders uitgedeeld, waarop je een persoonlijke boodschap kunt schrijven. Deze hangen we samen op in de nagedachtenisboom. Met het voorlezen van de kindernamen delen we het verdriet, maar zeker ook dankbaarheid voor mooie herinneringen.”

De allergedachtenisavond is een initiatief van Stichting Kerkhof Overweersepolderdijk. Het kerkhof bevindt zich aan de Overweersepolderdijk 24 in Purmerend. Die avond is het ook mogelijk om in te schrijven voor een blijvende vlinder. Deze hangt, voorzien van naam en datum in de nagedachtenisboom. Zie voor meer informatie: www.kerkhofoverweersepolderdijk.nl.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder