Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Algemeen gedenkteken bij Zwols begraafpark

donderdag 8 september 2010

Begraafplaats Kranenburg krijgt een algemeen gedenkteken. Het college van burgemeester en wethouders wil dat lichtkunstenaar Joost van Santen uit Amsterdam het object maakt.

In 2007 is uit onderzoek gebleken dat nabestaanden behoefte hebben aan een algemeen gedenkteken. Het gaat daarbij om nabestaanden die geen specifieke plek hebben, zoals een graf, om de overledene te herdenken. Op basis van het onderzoek heeft de gemeenteraad in 2009 25.000 euro beschikbaar gesteld voor een gedenkteken in de vorm van een kunstwerk.

Een commissie heeft de opdracht voor het kunstwerk omschreven. Het gaat om “een kunsttoepassing die zoveel mogelijk mensen aanspreekt. Zo mogelijk moet het de nabestaanden de mogelijkheid bieden een handeling te verrichten waarmee het gedenkteken voor een ieder een persoonlijk karakter krijgt.” Het object moet passen in de natuurlijke omgeving van Kranenburg en de omgevingssfeer versterken.

Kunstenaar Joost van Santen was een van 148 kandidaten die voor zich voor de opdracht hadden aangemeld. Hij heeft vier maanden de tijd om een ontwerp te maken.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder
*/