nieuws

Facultatieve
Sponsors

Activiteiten R.-K Begraafplaats Buitenveldert

4 mei 2018

Tijdens de Week van de Begraafplaats 26 mei t/m 3 juni organiseert R.-K. Begraafplaats Buitenveldert twee bijzondere evenementen in de kapel van de begraafplaats. Tijdens de week stellen begraafplaatsen door heel Nederland hun deuren open voor publiek: er worden verschillende rondleidingen, lezingen en voorstellingen georganiseerd gerelateerd aan het thema ‘Tussen Kunst en Kist’.

Zaterdag 26 mei - Ode aan Wim Sonneveld

Wim Sonneveld is in 1974 ter ruste gelegd op R.-K. Begraafplaats Buitenveldert. Om hem te eren komt zanger en cabaretier Ken Besuijen optreden met stukken uit het oeuvre van Sonneveld.
De voorstelling duurt van 19.00 tot 20.45 uur, de deuren van de kapel zijn geopend om 18.30 uur.

Biografie Ken Besuijen

Ken Besuijen (Meppel, 1994) is een uitvoerder van Nederlandse kleinkunst, zanger en acteur. Van jongs af aan speelde hij op het toneel in school- en amateurvoorstellingen en op 15-jarige leeftijd begon hij met het spelen van het oeuvre van Wim Sonneveld. Dat doet hij tot op de dag van vandaag met ontzettend veel plezier, genot en respect voor de oude meester. Aan originele teksten en uitvoeringen wordt niet gesleuteld, want dat origineel deed verwonderen en verbazen - en het was het origineel wat het publiek ging waarderen! Ken heeft grote bewondering voor de - nu - oude stijl van theatermaken zoals Wim Sonneveld en Snip en Snap (Willy Walden en Piet Muyselaar) dat deden. Hij imiteert niet, maar schenkt er zijn eigen jus overheen en laat het publiek genieten van prachtig theaterrepertoire. Ken speelde in 2016 zijn eerste onemanshows in Amsterdam en Meppel en hiermee verwierf hij grote bewondering van het publiek in uitverkochte schouwburgzalen.

Voor informatie, advies of een kopje koffie staan de deuren van de begraafplaats vanaf 17.00 open. Er wordt een heerlijke dagschotel geserveerd in Dé Brasserie Buitenveldert voor €12,50, reserveren kan via info@begraafplaats-buitenveldert.nl

Woensdag 30 mei – Mini a-capellaconcert door Studentenkoor Amsterdam

Het Studentenkoor Amsterdam zal een deel van De Mis van Martin zingen, het programma waar ze nu aan werken. Het koor bestaat uit 70 enthousiaste twintigers die onder leiding van Servaas Schreuders meerdere klassieke meesterwerken per jaar instuderen en uitvoeren. Zo stonden ze al in een uitverkocht Concertgebouw Amsterdam en trok de Johannes Passion in de Westerkerk afgelopen april meer dan 700 bezoekers.

Het mini a-capellaconcert duurt van 20.15 – 21.00 uur. De deuren van de kapel zijn om 19.45 uur geopend.

Voor en na dit concert is Dé Brasserie Buitenveldert geopend voor een hapje en een drankje Kaarten zijn €5,- en kunt u kopen via www.studentenkooramsterdam.nl of aan de balie van R.-K. Begraafplaats Buitenveldert, Fred.Roeskestraat 103, 1076 EE Amsterdam.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >