Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

ACM keurt verkoop crematoria door DELA aan Funecap goed

donderdag 12 mei 2022

ACM keurt de verkoop van 7 crematoria door uitvaartonderneming DELA aan uitvaartonderneming Funecap goed. Daarmee voldoet DELA aan de voorwaarden voor de goedkeuring van de overname van Uitvaartorganisatie Yarden.
Funecap is een grote Franse uitvaartonderneming die met de aankoop van de crematoria de Nederlandse markt betreedt. Daardoor blijven prijs, kwaliteit en service op een concurrerend niveau.

Wat is er aan de hand?

De ACM stelde op 3 augustus 2021 vast dat de overname van uitvaartonderneming Yarden door DELA niet tot problemen leidt op de markt voor uitvaartverzekeringen. Wel zouden door de overname in negen regio’s te weinig mogelijkheden overblijven om te kiezen voor een ander uitvaartcentrum of crematorium. Daardoor zouden prijzen kunnen stijgen of de kwaliteit kunnen verminderen. Daarom stelde de ACM de voorwaarde dat de crematoria van Yarden in Beuningen, Heerlen, Groningen, Schagen, Utrecht en Venlo en het crematorium van DELA in Spijkenisse worden verkocht aan een andere partij. Ook twee uitvaartcentra van Yarden in Veldhoven en Venray moesten worden verkocht.

De verkoop van de twee uitvaartcentra is al eerder door de ACM goedgekeurd. De ACM keurt nu de verkoop van de crematoria aan Funecap goed.

Wat doet de ACM bij fusies en overnames?

Het is bij elke fusie of overname de vraag of direct na de transactie en in de toekomst nog voldoende concurrentie overblijft. Concurrentie zorgt ervoor dat een product voor een goede prijs en kwaliteit op de markt is en dat innovatie wordt gestimuleerd. Daarom beoordeelt de ACM vooraf of de bedrijven mogen fuseren of elkaar mogen overnemen. De ACM gaat na of de markten goed blijven werken voor mensen en bedrijven, nu en in de toekomst.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder