nieuws

Facultatieve
Sponsors

Aanvragen voor islamitische begraafplaatsen in tientallen steden

14 mei 2021

Door de coronacrisis is de vraag naar islamitische graven in Nederland toegenomen. Nu mensen al meer dan een jaar niet meer in het land van herkomst begraven kunnen worden is het zoeken naar graven met eeuwigdurende grafrust in Nederland.

Er zijn in diverse steden plannen om een islamitische begraafplaats te realiseren. De vraag om graven met eeuwige grafrust maakt het moeilijk om geschikte grond te vinden, want veel steden zullen de komende decennia nog hard groeien. Kortom, ruimte is schaars en kostbaar.

De islamitische begraafplaatsen met eeuwige grafrust die er zijn, raken snel vol. In Almere is men daarom al maanden opzoek naar extra grond, dat meldt het NRC. In Utrecht overweegt de gemeente om een deel van de gemeentelijke begraafplaats Tolsteeg te verkopen aan islamitische organisaties. De gemeente ziet het aantal begrafenissen afnemen en blijft tegelijkertijd wel graven ruimen. Zo komt er steeds meer grond vrij. In Rotterdam wordt ook druk gezocht naar een geschikt stuk grond, de gemeente Den Haag zegt geen ruimte te hebben vanwege de sterke groei van de stad.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >