Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

9 december Open Huis begraafplaats en crematorium Middelburg

woensdag 29 november 2006

De afgelopen maanden is hard gewerkt om de accommodatie van de begraafplaats en het crematorium aan de Westelijke Oude Havendijk in Middelburg uit te breiden, te moderniseren en te verbeteren. Bent u ook nieuwsgierig hoe het is geworden? Kom dan zaterdag 9 december tussen 12.00 en 16.00 uur naar het Open Huis om het resultaat te bekijken.

De aula, ontvangstruimte, condoleanceruimten en familiekamer zijn uitgebreid en / of verbouwd en voorzien van nieuw meubilair en aankleding. Daarnaast is de klimaatbeheersing in het gebouw verbeterd en zijn de luifel en het voorplein onder handen genomen. Dit alles om er weer een mooie accommodatie van te maken die qua uitstraling past bij Middelburg en bij deze tijd.

Tijdens de periode van de werkzaamheden konden uitvaartdiensten uiteraard wel doorgaan, maar het was soms wel moeilijk om alles ingepland te krijgen. Zowel voor nabestaanden als voor medewerkers van de begraafplaats was dit niet altijd even makkelijk. Het gemeentebestuur wil iedereen bedanken voor zijn of haar begrip en medewerking.

Waarvoor hebben we het gedaan?
Enig idee hoeveel uitvaarten er per jaar zijn en hoeveel mensen dus naar de Westelijke Oude Havendijk komen? Nee, waarschijnlijk niet. Het zijn aanzienlijke aantallen. Per jaar verzorgen de medewerkers van de begraafplaats en het crematorium ongeveer 1150 uitvaarten over heel Middelburg. Circa 1.050 hiervan maken gebruik van de accommodatie. Het aantal belangstellenden daarbij ligt tussen de 60.000 en 65.000. Dit geeft aan dat het belang groot is dat zaken goed gaan op zo'n ingrijpend en uniek moment en dat de verbeteringen noodzakelijk waren.

Open Huis
Tijdens het Open Huis is de accommodatie van de begraafplaats en het crematorium tussen 12.00 tot 16.00 uur voor u geopend. Medewerkers geven rondleidingen en uitleg over het werk dat zij doen. Zo krijgt u de kans om de vernieuwde accommodatie en de begraafplaats eens van de andere kant te bekijken.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder