nieuws

Facultatieve
Sponsors

76% van de Nederlanders heeft zorg voor kinderen niet geregeld na overlijden

4 september 2017

76% van de Nederlanders heeft zorg voor kinderen niet geregeld in geval van overlijden. Slechts 24% van de Nederlanders met kinderen onder 18 jaar heeft een voogd aangesteld voor de kinderen, voor het geval één of beide ouders overlijdt.
Dit blijkt uit een onderzoek van Ardanta, uitgevoerd door onderzoeksbureau Multiscope onder ruim 1000 Nederlanders.

Het onderzoek is uitgevoerd in mei 2017 onder ruim 1000 Nederlanders in de Randstad. Van de respondenten is ruim 45% ouder dan 50 jaar. 60% van de respondenten heeft kinderen, waarvan 36,3% ouder dan 18 jaar is.

86% van de ondervraagden geeft aan wel te praten over de dood met familie en vrienden. Maar de onderwerpen die worden besproken zijn oppervlakkig en worden zelden ook echt vastgelegd. Dit geldt vooral voor 50-plussers, waarvan 57% aangeeft zich niet druk te maken over zaken rondom de dood. Over de vraag waar mensen zich het meest druk over maken wanneer zij komen te overlijden, is de grootste zorgenpost het verdriet van de nabestaanden.

Bewustwording

Ardanta heeft dit onderzoek laten uitvoeren om inzicht te krijgen over de bewustwording van Nederlanders over de gevolgen van een overlijden.

Guido Horst, directeur Ardanta: “Wij hopen dat dit onderzoek bijdraagt aan de bewustwording van mensen dat zij zaken die levensbepalende gevolgen hebben voor bijvoorbeeld hun kinderen vastleggen. We zien dat mensen wel standaardzaken hebben geregeld, zoals een uitvaartverzekering, maar niet precies weten hoe ze zijn verzekerd. Het is belangrijk om nu na te denken over wat er na je dood geregeld moet zijn, zodat er op moment van overlijden geen onduidelijkheid ontstaat. Als je kinderen krijgt, zou dat ook een logisch gespreksonderwerp moeten zijn.”

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >