nieuws

Facultatieve
Sponsors

6 mei-6 juni: Intensive Care

17 februari 2010

‘Het scherm ging uit, de draden los. Eerst grijs, dan wit.’

Op oudejaarsochtend 2008 verongelukten twee jonge mensen. Begin januari
2009 werden ze, enkele dagen na elkaar, begraven. Sindsdien worden ze gemist.
Intensive Care vertelt in woord en beeld over het onvoorstelbare en onverwachte van een plotselinge dood. Fotografe Andrea Stultiens legde ziekenhuis, rouwcentrum en uitvaarten vast. Auteur Vrouwkje Tuinman schrijft over rouw en herinnering.

De beelden en gedichten delen hun weinig sentimentele, maar eerder alledaagse benadering van de dood en wat deze losmaakt.
In mei is de tentoonstelling te zien in Utrecht, als onderdeel van het project Memory Lane. Aansluitend elders in binnen- en buitenland. Het boek Intensive Care is tweetalig (Engels/Nederlands) en wordt uitgegeven door d'jonge Hond. Voor meer informatie en voorintekening, zie www.dejongehond.nl.

‘Locatie: CBKU, Plompetorengracht 4, Utrecht
Organisatie: Fotodok, Utrecht, www.fotodok.org voor informatie

Andrea Stultiens (1974) maakt en verzamelt foto's om er verhalen mee te vertellen. Ze exposeert internationaal en bracht verschillende boeken uit. Onlangs won ze de Bouw in Beeld-prijs. www.andreastultiens.nl

Vrouwkje Tuinman (1974) is dichter, schrijver en journalist. Haar laatste roman Buurvrouw verscheen in 2008 (en zal in 2010 in Duitsland uitkomen). Momenteel schrijft ze aan korte verhalen en voor muziektheater. www.vrouwkje.com.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >