Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

€ 5.000 voor KNGF Geleidehonden van 'de Facultatieve Groep'

“Partnerschap verbindt ons”

donderdag 18 december 2012

“Partnerschap verbindt ons; een geleidehond is immers een onmisbare partner in het leven van zijn baas en ook wij stáán voor partnerschap. Dat is dan ook een van de redenen dat ik zo verheugd ben om deze cheque te mogen overhandigen aan KNGF Geleidehonden en hiermee een bijdrage te kunnen leveren aan hun prachtige werk.” Dat zei Henry Keizer, bestuursvoorzitter van 'de Facultatieve Groep' op 17 december 2012, waarna hij in aanwezigheid van KNGF-ambassadeur Cees Smit met zijn hond Lewis een cheque van
€ 5.000 uitreikte aan mevrouw Ellen Greve, directeur van KNGF Geleidehonden..

Partnerschap

Met als uitgangspunt dat échte partners blind op elkaar kunnen vertrouwen, was 'de Facultatieve Groep' eind september met een stand aanwezig tijdens de Uitvaart Vakbeurs 2012 in Gorinchem. Om hier op een bijzondere de aandacht te vestigen op ‘partnerschap’ konden bezoekers aan de stand van 'de Facultatieve Groep' zélf ervaren hoe het is om blind op een partner te vertrouwen. Hiervoor was in nauwe samenwerking met KNGF Geleidehonden een demonstratieterrein nagebouwd. Bezoekers konden dit parcours onder leiding van een KNGF-instructeur afleggen met een zogenaamde ‘dog simulator’. “Een unieke ervaring, waardoor wij de aandacht vroegen voor het belangrijke werk van KNGF Geleidehonden.”

KNGF Geleidehonden

KNGF Geleidehonden leidt sinds 1935 honden op als geleidehond voor blinden en zeer slechtzienden. Een blindengeleidehond leidt zijn baas veilig door het drukke verkeer en vermijdt daarbij (hoogte)obstakels en situaties die voor zijn baas gevaar kunnen opleveren. Dankzij zijn geleidehond heeft de blinde baas meer bewegingsvrijheid en onafhankelijkheid, maar is ook een trouwe vriend rijker. KNGF Geleidehonden blijft zich in toenemende mate inzetten voor de mobiliteit en onafhankelijkheid van diverse groepen door inzet van speciaal opgeleide honden. Naast de circa honderd blindengeleidehonden per jaar, leidt het geleidehondeninstituut ook autismegeleidehonden op voor kinderen met een autismespectrum stoornis en assistentiehonden voor mensen met een motorische beperking.

'De Facultatieve Groep'

De kernactiviteiten van 'de Facultatieve Groep' (sinds 1874) zijn dienstverlening en techniek. Met over de hele wereld werkmaatschappijen en eigen vestigingen in tien landen is de Groep op tal van terreinen actief: van automatisering tot internationaal rouwtransport, van verzekeringen tot uitgeven en van thanatopraxie tot het leveren van benodigdheden voor de uitvaartbranche, ziekenhuizen en overheidsinstanties. Op het gebied van verbrandings- en milieutechniek is 'de Facultatieve Groep' wereldmarktleider. Sinds 1913 exploiteert de Groep diverse crematoria en begraafplaatsen. Het motto van de Groep is ‘Eenheid in verscheidenheid’. Optimale sámenwerking met onze opdrachtgevers en als pártners streven naar de hoogste kwaliteit. Dát is waar 'de Facultatieve Groep' voor staat!

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder
*/