nieuws

Facultatieve
Sponsors

2 november: gedenken op Westerveld

18 oktober 2013


Begraafplaats & Crematorium Westerveld staat op zaterdag 2 november op een bijzondere manier stil bij de gedenkdag ‘Allerzielen’.

Vanaf 17.00 uur biedt Westerveld iedereen de mogelijkheid gezamenlijk te gedenken en een kaarsje te branden voor hun overleden naasten. Ook zullen in het gedenkpark diverse korten optreden. Carla Bosua, directeur van Westerveld: “Er is een toenemende behoefte van mensen om hun dierbaren gezamenlijk te herdenken. Dat merkten wij bijvoorbeeld ook vorig jaar op 2 november toen er zo’n tweeduizend mensen naar Westerveld kwamen.”

Samen herdenken
In het kader van een televisieprogramma van de RKK wordt op 2 november vanaf Westerveld een live-uitzending verzorgd. Tijdens de uitzending (Nederland 2, 17.45 uur) geven presentatoren Wilfred Kemp en Hella van der Wijst een indruk van de manier waarop Nederland Allerzielen beleeft. Hella van der Wijst: “Waar je ook staat, op momenten van groot verdriet om een geliefde, komt kracht vaak uit de kleinste rituelen. Het ‘simpel’ aansteken van een kaarsje is zo’n ritueel. Zo is mijn eigen ervaring elk jaar opnieuw met Allerzielen.”

Eerste crematorium van Nederland bijna 100 jaar
Westerveld is een van de oudste particuliere begraafplaatsen van ons land (1888) én het eerste crematorium van Nederland (1913). Dit jaar is het 125 jaar geleden dat de begraafplaats gesticht werd en 100 jaar terug dat Crematorium Westerveld geopend werd. Begraafplaats & Crematorium Westerveld – een Rijksmonument - maakt deel uit van ’de Facultatieve Groep’. De kernactiviteiten van de Groep (sinds 1874) zijn dienstverlening en techniek. Met activiteiten over de hele wereld en eigen vestigingen in tien landen is 'de Facultatieve Groep' op tal van terreinen actief. Sinds 1913 exploiteert de Groep diverse crematoria en begraafplaatsen. Het motto van de Groep is ‘Eenheid in verscheidenheid’. Optimale sámenwerking met onze opdrachtgevers en als pártners streven naar de hoogste kwaliteit. Dát is waar 'de Facultatieve Groep' voor staat!

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE