nieuws

Facultatieve
Sponsors

2 november: gedenken op Westerveld

18 oktober 2012

Op vrijdag 2 november staat Begraafplaats & Crematorium Westerveld (Duin en Kruidbergerweg 2-6 in Driehuis) op een bijzondere manier stil bij de gedenkdag ‘Allerzielen’. Vanaf 18.00 uur biedt Westerveld iedereen de mogelijkheid te gedenken en een kaarsje te branden voor hun overleden dierbaren. Het monumentale gedenkpark wordt speciaal hiervoor sfeervol verlicht. De KRO televisie zal in het kader van het programma ‘Ode aan de Doden’ een uitzending verzorgen.

Samen herdenken in bijzondere sfeer
“Herdenken kan op verschillende manieren en doet iedereen natuurlijk op zijn eigen persoonlijke manier,” vertelt Carla Bosua, directeur van Begraafplaats & Crematorium Westerveld.“Op 2 november willen wij iedereen de mogelijkheid bieden om het gedenkpark in de avonduren te bezoeken om in een bijzondere sfeer en omgeving te herdenken en gezamenlijk stil te staan bij hun overleden dierbaren. Aan de invulling wordt nog gewerkt, maar in elk geval zal er een mogelijkheid zijn om foto’s te plaatsen en er kunnen kaarsjes opgestoken worden. Bovendien zal op verschillende plekken in het park muziek ten gehore worden gebracht.”

Ode aan de Doden
De KRO zal op 2 november in het kader van het televisieprogramma ‘Ode aan de Doden’ een live uitzending vanaf Westerveld verzorgen. Tijdens dit programma - en ook in de week voorafgaand – wil de KRO heel Nederland vragen een kaarsje op te steken voor hun overleden dierbaren.

2013: een bijzonder jaar
Begraafplaats & Crematorium Westerveld is een voor ons land heel bijzondere locatie. Niet alleen is de begraafplaats een van de oudste particuliere begraafplaatsen van ons land (1888), Crematorium Westerveld is het éérste crematorium dat in ons land gebouwd werd (1913). Voor Westerveld is 2013 derhalve een bijzonder jaar. Niet alleen bestaat de begraafplaats dan 125 jaar, maar het is volgend jaar ook precies 100 jaar geleden dat het crematorium geopend werd. Inmiddels is Begraafplaats & Crematorium Westerveld - in een heuvelachtig duingebied met duizenden monumenten – een rijksmonument en een erkend vogelreservaat.

'de Facultatieve Groep'
Begraafplaats & Crematorium Westerveld maakt deel uit van 'de Facultatieve Groep'. De kernactiviteiten van 'de Facultatieve Groep' (sinds 1874) zijn dienstverlening en techniek. Met activiteiten over de hele wereld en eigen vestigingen in tien landen is de Groep op tal van terreinen actief. Sinds 1913 exploiteert de Groep diverse crematoria en begraafplaatsen. Het motto van de Groep is ‘Eenheid in verscheidenheid’. Optimale sámenwerking met onze opdrachtgevers en als pártners streven naar de hoogste kwaliteit. Dát is waar 'de Facultatieve Groep' voor staat!

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >