nieuws

Facultatieve
Sponsors

14 mei herdenking Crematorium Rotterdam

Pastor Rob Lijesen, Simon Fortuyn & Politiekapel Hermandad

8 mei 2012


Maandag 14 mei om 19.30 uur houdt Crematorium Rotterdam (Maeterlinckweg 101) een algemene herdenking die ook in het teken staat van het bombardement op Rotterdam, 14 mei 1940. De bijeenkomst wordt geleid door Pastor Rob Lijesen van Parochie Franciscus & Clara. Simon Fortuyn, de broer van Pim, zal tijdens de herdenking ook kort spreken.

Pastor Lijesen leest de namen van overledenen op en nabestaanden kunnen deelnemen aan de rozenceremonie (rozen aangeboden door crematorium). Reserveren is gewenst en namen van dierbaren die recent of lang geleden zijn overleden, kunnen vooraf worden opgegeven: telefoon 010 480 33 44 of e-mail cre.rotterdam@yarden.nl. Na afloop wordt buiten twee minuten stilte gehouden en is er een defilé langs het monument waar bezoekers meegebrachte bloemen kunnen neerleggen.

Vrijheid

Locatiemanager Rob Benningen: ‘Behalve Pastor Rob Lijesen, zullen ook Peter van Wageningen directievoorzitter van Yarden en Simon Fortuyn een bijdrage leveren. Fortuyn staat stil bij onze vrijheid en vrijheid van het woord. De herdenking op 14 mei, dé dag van het bombardement op Rotterdam in 1940, is voor Rotterdammers een waardevolle traditie. Bezoekers komen zowel om slachtoffers van het bombardement te herdenken, als om dierbaren te herdenken die ze recenter zijn verloren. De bijeenkomst start in het crematorium, waarna men bij het herdenkingsmonument buiten, twee minuten stilte houdt. Verschillende organisaties zullen een krans leggen en er vindt een defilé plaats. Belangstellenden zijn van harte welkom vanaf 19.00 uur.’

Reageer op dit artikel

Reacties:


21 januari 2018 om 20:17

E.H.M. Jerphanion

Graag wil ik aanwezig zijn bij deze herdenkingsdienst.


Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE