nieuws

Facultatieve
Sponsors

Zondag 3 november 2002: Open dag Crematorium Hoorn

28 oktober 2002

Crematorium Hoorn organiseert zondag 3 november een open dag. De deuren van het gebouw zijn geopend van 10.00 uur tot 14.00 uur. Bezoekers kunnen voor en achter de schermen een kijkje nemen en geïnformeerd worden over uitvaartzorg in de breedste zin van het woord.

Er zijn de laatste jaren veel ontwikkelingen op het gebied van begraven en cremeren die voor een persoonlijke invulling van een uitvaart heel belangrijk zijn. Bij crematorium Hoorn is dit terug te vinden in onder andere een nieuw gedeelte op het strooiveld waar nabestaanden de mogelijkheid krijgen een eigen gedenkplek te creëren. Tevens is er een familiekamer waar nabestaanden op elk gewenst tijdstip bij hun dierbare overledene kunnen zijn. Behoefte en wensen staan centraal bij deze ontwikkelingen. Dit geldt ook voor de sfeer van de verschillende publieke ruimten van het crematorium. Daarom willen wij de bezoekers de mogelijkheid geven om op 3 november hun stem uit te brengen voor kunst in één van de publieke ruimte van het crematorium. In een expositie toont beeldend kunstenaar Jan Nijland verschillende werken waar bezoekers hun stem op kunnen uitbrengen. Het schilderij met de meeste stemmen krijgt voor een periode van een jaar een speciale plek in het crematorium.

Om bezoekers goed te informeren over de mogelijkheden en ontwikkelingen worden er rondleidingen door het gebouw gegeven. Adviseurs staan klaar om vragen te beantwoorden over onderwerpen zoals uitvaartzorg, verzekeringen, urnen, bloemen en rouwverwerking.

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met de beheerder van het crematorium, mevrouw Brinkhuis, telefoonnr (0229) 24 84 52.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE