nieuws

Facultatieve
Sponsors

Zondag 27.10.2002: Open dag bij Crematorium Haarlem

18 oktober 2002

Na het grote succes van de vorige open dag bereiken ons nog steeds vele verzoeken om het architectonisch bijzondere gebouw te bezichtigen. Daarom hebben wij besloten Crematorium Haarlem op zondag 27 oktober a.s. van 11.00 tot 16.00 uur open te stellen.

Onze medewerkers zullen bezoekers door het gebouw rondleiden waarbij men een goede indruk zal krijgen van de mogelijkheden tijdens een plechtigheid in Nederlands nieuwste crematoriumgebouw.
In de aula zullen de bekende organisten Teke Bijlsma en Aldert Fuldner de mogelijkheden van het onlangs geplaatste drie register orgel ten gehore brengen.
Naast onze eigen collectie sierurnen, urnsieraden e.d. zal er een collectie sierurnen van een groep jonge Amsterdamse kunstenaars te bezichtigen zijn.
Ook de technische ruimte zal niet overgeslagen worden zodat men de achter de oven geschakelde apparatuur kan zien welke nodig is voor het reinigen van de rookgassen zoals voorgeschreven in de milieuwetgeving. In de koffiekamer wordt U een kopje koffie aangeboden.
Na het bezoek aan het crematoriumgebouw kan men aansluitend nog een wandeling maken over de begraafplaats Akendam alwaar de aula te bezichtigen is, men het Islamitische deel van de begraafplaats kan bezoeken en de mogelijkheden om as te verstrooien en de urnengraven kan zien.Medewerkers van de begraafplaats laten zien hoe een nieuw graf gegraven wordt.

Crematorium Haarlem is in september j.l. gestart met de mogelijkheid om plechtigheden op zaterdag te doen plaatsvinden. Vanaf nu is het ook mogelijk om 's avonds van maandag tot en met vrijdag een crematieplechtigheid te houden. De aanvangstijd van de plechtigheden ligt tussen 17.30 en 19.00 uur. Uw uitvaartonderneming en onze medewerkers kunnen U hierover nader informeren.

Wij hopen U op zondag 27 oktober te mogen ontmoeten in Crematorium Haarlem aan de Vergierdeweg 271 te Haarlem - Noord naast de Algemene Begraafplaats Akendam.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE