nieuws

Facultatieve
Sponsors

Zondag 24 november a.s.: Uitvaart Informatiedag N.H. Geldrop Hotel

28 oktober 2002

75 jaar Van der Stappen Uitvaartverzorging!

In verband met het 75-jarig bestaan van Van der Stappen Uitvaartverzorging vindt er op zondag 24 november a.s. in het N.H. Geldrop Hotel, Bogardeind 219 te Geldrop een informatiedag voor het publiek plaats. Deze dag wordt mede georganiseerd door Yarden Uitvaartverzekering & -verzorging. Naast veel informatie over uitvaartproducten en diensten vinden er ook enkele interessante lezingen plaats en treedt er een cabaretgroep op met teksten en liedjes over de dood. De informatiedag begint om 11.00 uur en duurt tot 17.00 uur.

Veel informatie
Tijdens de informatiedag is een groot aantal instanties aanwezig zoals o.a. de donorstichting, stichting vrijwilligers terminale thuiszorg, vereniging van ouders van overleden kinderen, Humanistisch verbond en het Nederlandse Uitvaartmuseum. Naast de presentatie van kisten, lijkwaden, rouwboeketten, grafmonumenten en rouwdrukwerk zullen ook medewerkers van de afdeling familieberichten van het Eindhovens Dagblad en het crematorium te Heeze vertegenwoordigd zijn om uw vragen te beantwoorden. De Eindhovense kunstenaar Michel Kuipers is aanwezig met enkele heel persoonlijke grafmonumenten. Andere culturen hebben andere omgangsvormen m.b.t. de dood. Een aantal heel aparte kisten is speciaal voor deze dag ter beschikking gesteld. Bovendien wordt een videofilm getoond hoe men in zulke kisten begraven wordt.

Ina Sipkes de Smit
De Veldhovense dichteres Ina Sipkes de Smit heeft al diverse troostbundels voor nabestaanden geschreven. Wanneer Van der Stappen een uitvaart verzorgt ontvangen de nabestaanden altijd gratis een bundel van mevrouw Sipkes. Tijdens de informatiedag zal het eerste exemplaar van haar nieuwste bundel, getiteld "Nu jij niet meer bij me bent" worden overhandigd aan pastoor Ph. Spooren van de gezamenlijke Geldropse parochies. De verschillende troostbundels zullen op deze dag te koop zijn en worden door haar persoonlijk gesigneerd. Ook boekhandel Van Piere is aanwezig met tal van themaboeken. Een gedeelte van de opbrengst van zowel de bundels van mevrouw Sipkes als de boeken van Van Piere zal ten goede komen aan een nader te bepalen goed doel.

Rouwvervoer
Langs de toegangsweg naar het N.H. Geldrop Hotel zal een scala aan vervoersmiddelen voor overledenen te zien zijn. De rouwkoets zoals die vroeger, en soms ook nu nog wordt gebruikt, staat opgesteld bij de ingang van het terrein. Onlangs is een Engelse Daimler Hearse uit 1974 helemaal gerestaureerd. In een soortgelijke wagen werd na haar overlijden prinses Diana naar haar laatste rustplaats gebracht. De aanwezige rouwauto is het tweede model dat in Nederland overledenen gaat vervoeren. Hetzelfde model witte rouwauto als waarin Pim Fortuyn is overgebracht zal, naast de Uitvaartbus, tevens te bezichtigen zijn.

Lezingen en cabaret
Om 11.30 uur zal de Geldropse notaris mevrouw mr. T.I.V. Galama een lezing verzorgen over het nieuwe erfrecht wat per 1 januari 2003 van kracht gaat. Om 13.30 uur houdt pastoor Ph. Spooren een voordracht over het verlies van kinderen en om 16.00 uur zal Myriam Nagelkerke een lezing verzorgen met als thema "De dood verandert". Tussen de lezingen in zullen om 12.30 uur en om 15.00 uur cabaretliedjes en teksten over de dood door Herman Hafkamp, Ida Voorberg, Harry van Veen en André de Graeff worden voorgedragen..

Kortom, een interessante dag waar u in een informele sfeer uitgebreid informatie kunt krijgen over nagenoeg alle mogelijkheden rond het thema overlijden. Voor meer informatie kunt u kijken op www.vdstappen.nl of bellen naar 040-2861383.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE