nieuws

Facultatieve
Sponsors

Zojuist verschenen De Begraafplaats, april 2022

Themanummer: Hergebruik grafmonumenten

8 april 2022


De nieuwe editie van vakblad De Begraafplaats, april 2022, verschijnt binnenkort. Themanummer: Hergebruik grafmonumenten. Bekijk hier alvast de inhoud.

Circle Stone
Circle Stone startte drie jaar geleden met het doel het recyclen van grafstenen te stimuleren. Hoe staat de praktijk er inmiddels voor?

Funerair depot
Het ‘virtueel depot voor funeraire cultuur’ bestaat al sinds 2008, maar vraag en aanbod vinden elkaar nog te weinig. De LOB wil helpen dit te verbeteren.

Nieuw leven
Hergebruik waar mogelijk en daarmee ‘nieuw leven’ geven aan een gebouw, een grafmonument, een boom, de hele begraafplaats, dat is de missie van Anita van Loon, sinds 2019 directeur van Uitvaartstichting Hilversum.

Geen steen verdwijnt zomaar
Een oud mausoleum opnieuw uitgeven, grafstenen van geruimde graven ter beschikking stellen aan armlastige rechthebbenden, stenen recyclen tot voetpad of stenen meegeven aan kunstenaars die er iets moois van maken, het gebeurt allemaal op het kerkhof in Oud Sloterdijk te Amsterdam.

De emotie behouden
Een tafel of bank van een oude grafsteen, een kandelaar of waxinelichtjes uit een urnsteen. Er is zoveel mogelijk met een oude graf- of urnsteen. Michiel van Luijn hoopt dat begraafplaatsen zich door zijn voorbeelden laten inspireren.

Een los nummer kost €10,50 en is te bestellen via lob@begraafplaats.nl

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >