nieuws

Facultatieve
Sponsors

Zin in Uitvaart?! - terugblik

9 oktober 2017

Met als rode draad de vraag: ‘Zin in uitvaart?!’ organiseerde coöperatie DELA samen met de Funeraire Academie op 28 september jl. een verdiepend middagcongres in Eindhoven. Wanneer is een uitvaart betekenisvol? Waarom doen we wat we doen, voor wie en wat zijn de dilemma’s in de huidige uitvaartpraktijk? Deze en andere vragen kwamen aan bod op de feestelijke middag ter ere van het 80-jarig bestaan van DELA.

Edzo Doeve, directeur van DELA: “het is mijn overtuiging dat dienstverleners rondom een uitvaart behulpzaam moeten zijn om een uitvaart zo betekenisvol mogelijk te maken. Gaat het erom dat de uitvaart perfect geregeld is, of zijn empathie en inleving de sleutelbegrippen? De samenleving vraagt steeds meer van ons. Meeleven, inleven en vertrouwen, daar gaat het om.”

Congresverslag

Met ruim 360 bezoekers was de Paterskerk optimaal gevuld. Diverse sprekers, zoals Bas Heijne, Paul Post en Tjitske Janse gaven in een lezing hun blik op het thema. Betrokken DELA-uitvaartverzorgers en andere deskundigen deelden in het paneldebat hun mening over actuele ontwikkelingen in het uitvaart vak. We leerden o.a. over nieuwe taken van de uitvaartprofessional en hoe elke familie haar eigen geheime pincode nooit zomaar prijsgeeft…

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >