nieuws

Facultatieve
Sponsors

Zaterdag 30 november Boekpresentatie "Hoe zeg je dag als je iemand niet kunt missen"

6 november 2019


Wies Sanders en Regine Hilhorst kennen elkaar als vroegere buurvrouwen al meer dan dertig jaar. De laatste jaren liepen ze elkaar helaas te vaak tegen het lijf, bij uitvaartplechtigheden van we- derzijds bekenden, waar Wies begeleidde en waar Regine gedichten voordroeg. Na de dood van buurvrouw Ans uit de straat, besloten ze dat het tijd was om ‘verlies’ te bundelen.

Wies schrijft columns voor huis-aan-huisbladen in de regio, over haar werk als uitvaartbegeleidster en alles wat de dood met zich meebrengt. Columns waarin zij de mens op zijn kwetsbaarst schetst, als de dood hem overvalt. Want hoe voltooid een leven kan zijn, de dood blijft vrij verbijsterend. De gedichten van Regine, geschreven uit lijfsbehoud na teveel dood dichtbij, zijn bedoeld als aanvul- ling, verdieping of als contrast bij de columns. De gedichten beschrijven ook het missen en hoe je je als achterblijver weer opnieuw moet uitvinden.
Lies Koning, die al eerder illustraties maakte bij gedichten van Regine, voegde zich later bij het duo en verbindt met haar directe illustraties gedicht met column en maakt het woord zichtbaar.

Boekpresentatie: Hoe zeg je dag als je iemand niet kunt missen

Zaterdag 30 november 15.30 uur bibliotheek Almelo Het Baken 3 7607 AA Almelo
Gastspreker: Marinus van den Berg
Muziek: Bert van der Veen

De bundel kost €17,50 exclusief verzendkosten en is te bestellen bij hoezegjedag.nl Speciale aanbieding tijdens de boekpresentatie €15,-

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >